X

Dubtes sobre la finalitat i l’impacte dels futurs molins marins de Menorca

Les empreses que aspiren a construir plantes eòliques flotants presenten els seus projectes al consell social de la Reserva de Biosfera

20/11/2024

Dubtes sobre la finalitat i l’impacte dels futurs molins marins de Menorca

58

Ha estat una trobada llarga, de dues hores i mitja, en la qual Ministeri i promotors han exposat molts detalls sobre els projectes de molins flotants que aspiren a edificar a prop de la costa menorquina. Preocupa la resposta de la societat menorquina. Les entitats que formen part del consell social de la Reserva de Biosfera han plantejat els seus dubtes sobre l’impacte paisatgístic dels projectes, una preocupació que recull i fa seva el conseller Simon Gornés.

En aigües balears, el Ministeri ha delimitat només dues zones on es poden instal·lar parcs eòlics marins. Totes dues són a Menorca: una a quatre quilòmetres de Favàritx (anomenada LEVA 2) i l’altra a deu quilòmetres del port de Maó (LEVA 3). José Luis Ferriz, administrador d’una de les empreses que aspiren a desplegar els molins marins a Menorca, explica que inicialment l’àrea LEVA 2 és més atractiva per als seus interessos, però que si es consideràs que l’impacte visual és massa gran, mantindrien l’aposta per al LEVA 3, més allunyada de la costa.

El que no han aclarit, ni promotors ni Ministeri, és qui es quedarà l’energia que produeixin els molins marins. Miquel Camps, coordinador territorial del GOB Menorca, explica que les dimensions de tots dos projectes són molt grans per una qüestió de rendibilitat de les inversions, cosa que fa pensar que l’energia que produeixin no s’ha dimensionat a les necessitats de l’illa, sinó que les plantes eòliques serviran una demanda major.

En tot cas, hi haurà temps per debatre sobre aquest parc eòlic marí, un projecte per a, com a mínim, 8 anys.

20/11/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT