X

Dues start-ups de Menorca formen part de les vint empreses que participen en la setena edició de Decelera Menorca

Les 146 empreses que han participat en aquesta trobada amb inversors en les anteriors edicions han generat 350 milions d'euros

24/09/2022

Dues start-ups de Menorca formen part de les vint empreses que participen en la setena edició de Decelera Menorca

Jordi Codina

Decelera Menorca ha rebut enguany 1.100 sol·licituds d’empreses emergents que volien millorar i optar a una inversió. De totes elles els organitzadors n’han triat vint d’arreu del món. Els responsables d’aquestes empreses emergents o start-ups ara passen deu dies a Menorca amb un programa que els impulsors de la iniciativa asseguren que és únic i que defineixen en tres paraules: Respirar, enfocar i créixer:

De la vintena d’elegides inicialment per viatjar a Menorca els inversors es trien, habitualment, entre vuit i dotze i hi destinen 150.000 euros a cadascuna (tot i que, si ho consideren interessant, podrien apostar per totes). Però aquestes empreses emergents han de complir la filosofia d’aquesta trobada: millorar algun aspecte del món actual.

Enguany participen en el Desacelera Menorca dues empreses de l’illa. Es tracta de Mybook, una plataforma de gestió de reserves per a empreses turístiques que es dediquen al lloguer de vehicles o d’altres tipus de material. L’altra start-up menorquina que espera atraure inversió és BioRefGrenn que després de superar la fase de laboratori ara es prepara per construir microrefineries d’etanol i produir energia verda a partir de residus orgànics.

Són exemple de les iniciatives que es financen des de Desacelera Menorca, un programa en el qual ja han participat 146 empreses emergents de 16 països des que es va posar en marxa l’any 2015.

24/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris