X

Dues tortugues emmallades són rescatades al canal de Mallorca per l’associació Tursiops

Han estat entregades a la Fundació Palma Aquàrium i els voluntaris s'encarregaran de la seva recuperació

11/06/2023

Dues tortugues emmallades són rescatades al canal de Mallorca per l’associació Tursiops

Enmig del canal de Mallorca, a quaranta milles de la costa, els investigadors de l’Associació Tursiops va trobar aquest dissabte horabaixa dues tortugues emmallades. En tan sols una setmana, són tres les tortugues que han necessitat ser rescatades. També s’han trobat amb dos catxalots amb evidències de col·lisió. “Què li estam fent a la mar per tenir tots els animals ferits?” comenta la coordinadora de projectes de l’Associació Tursiops, Marga Cerdà.

Les aletes de les tortugues havien quedat enganxades en unes xarxes i cordes. Entre els fems que les envoltaven, hi havia una trampa de pesca feta amb plàstic. Per una tortuga, un emmallament suposa perdre una aleta, en els millors dels casos. Moltes, poden perdre la vida. “És una tragèdia per a aquests animals. Si anam navegant i ho veim, costa molt poc agafar el ‘bitxero’ i llevar això d’enmig de la mar, posar-ho en una bossa i en arribar a terra, tirar-ho als fems”, demana la coordinadora de Tursiops.

Si trobau una tortuga emmallada, el primer que heu de fer és telefonar a l’112 i la Fundació Palma Aquàrium us en donarà les directrius. Antònia Solomando, biòloga de la Fundació Palma Aquàrium, explica que les persones que trobin un animal ferit mentre naveguen, pugin l’animal a l’embarcació sempre que sigui possible. “Anant alerta que no els mossegui. És important que, si té plàstics embullats, no els hi llevem”. L’animal podria tenir una infecció localitzada i desembullar els plàstics podria fer que s’estengués a la resta del seu cos. Els professionals de la Fundació Palma Aquàrium les esperaran al port.

En el cas de trobar-ne una a la platja, cal cobrir-la amb una tovallola banyada, sense tapar-li la cara perquè pugui respirar. A partir d’ara, les tortugues es recuperaran al centre de la Fundació Palma Aquàrium; i l’Associació Tursiops continuarà la seva tasca de recerca mediambiental.

11/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT