societat

Dues zones de Mallorca continuen en prealerta per sequera

Les reserves hídriques de les Illes tancaren el mes de desembre al 58%

Dues+zones+de+Mallorca+continuen+en+prealerta+per+sequera

Les reserves hídriques de les Illes tancaren el mes de desembre al 58 per cent. Segons l’Agència Estatal de Meteorologia, va ser un mes humit quant a precipitacions a Menorca, normal a Mallorca i sec a les Pitiüses. L’acumulat pel que fa a precipitacions, el 2017 va registrar un dèficit del 12 per cent a Menorca i del 43 per cent a les Pitiüses. I un superàvit de pluges del 6 per cent a Mallorca.

S’espera que aquest mes de gener es puguin continuar emmagatzemant recursos de la pluja i que les dues unitats de demanda de Mallorca, que actualment es troben en situació de prealerta per sequera, remuntin. Es tracta de la unitat de demanda urbana de la serra de Tramuntana i la de Manacor-Felanitx.

Amb el nou Pla de sequera hi ha deu unitats de demanda delimitades amb criteris hidrogeològics i s’han millorat els indicadors que s’utilitzen per calcular l’índex de sequera. Ara és més fàcil localitzar amb més precisió les zones en situació de risc.

Formentera té ara una unitat de demanda i ja no forma part de la mateixa que Eivissa. El nou Pla té, a més, com a objectiu minimitzar els efectes de la manca de plogudes. Cal tenir en compte que el 2017 va ser l’any més càlid i el segon més sec del darrer mig segle al país.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El desdoblament de Llucmajor a Campos: la promesa electoral del PP que ha acabat executant el Pacte

S'inaugura la polèmica carretera set anys després que s'anunciés el seu projecte: dels 37 milions d'euros d'inversió previstos en un...

L’Ajuntament d’Alcúdia deixa en préstec gandul·les i para-sols al de Manacor

El consistori manacorí remunicipalitza el servei i ha invertit 400 mil euros en la compra del material, que arribarà el...

Un marger i un arqueòleg desclaven i enumeren les lloses del dic de sa Duia de Portocolom

Ports ha començat els sondatges per veure les tècniques constructives i els materials emprats en la construcció del dic.

Menorca lluitarà per evitar que els pescadors hagin de complir la nova normativa del Mediterrani

El plenari del Consell ha aprovat fer costat a les reivindicacions d'aquest gremi del sector primari