X

Eduard Robsy s’incorpora a la Moncloa, en espera de la decisió del Consell de Menorca

La seva compatibilitat amb el càrrec d'assessor de Pedro Sánchez espera la decisió final de la Secretaria de la institució insular

07/03/2024

Eduard Robsy s’incorpora a la Moncloa, en espera de la decisió del Consell de Menorca

Eduard Robsy va prendre possessió ahir com a nou assessor de l’Oficina d’Afers Econòmics i G20 del Govern central. La decisió s’havia ajornat a causa de l’estudi d’incompatibilitats amb el seu exercici de funcions al Consell de Menorca.

L’Oficina de Conflictes d’Interessos va demanar assessorament a la Junta Electoral Central que s’ha remès al contingut de la Llei electoral dels consells insulars. L’article 155.2 d’aquesta llei, a l’apartat C, especifica que és incompatible ser conseller amb ser “membres del Gabinet de la Presidència del Govern o de qualsevol dels ministres i dels secretaris d’Estat”. El Reial decret que fixa l’estructura administrativa de la Presidència de Govern confirma que la plaça no pertany al Gabinet. Per tant, s’entén que sí que és compatible amb les funcions de Robsy al Consell de Menorca.

Eduard Robsy, per altra banda, va renunciar el passat dimarts a la seva retribució dintre del màxim estament menorquí. Sí que conservarà les dietes per assistència si, finalment, i amb tota la informació aportada, la Secretaria del Consell confirma que pot continuar també amb la seva feina a Menorca. El polític es troba a disposició d’aquest estament per si requereixen cap altre tràmit de compatibilitat.

Notícies relacionades >

07/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris