societat

Educació anuncia la contractació de 560 docents, 102 més, pel curs 2020-21

Els sindicats de l'ensenyament públic consideren que són pocs docents per garantir la baixada de ràtios

Educaci%C3%B3+anuncia+la+contractaci%C3%B3+de+560+docents%2C+102+m%C3%A9s%2C+pel+curs+2020-21

Els sindicats reunits a la Mesa Sectorial de l’Ensenyament públic hi han votat en contra, llevat de CCOO que s’ha abstingut, de la proposta de la Conselleria en considerar que és insuficient. Manquen professors, manquen espais que puguin garantir una tornada segura a l’escola i manquen proves PCR o serològiques per al personal dels centres escolars. Des del sindicat Anpe també afirmen que tampoc no s’ha planificat el reforç dels continguts que el passat curs no es pogueren assolir.

La Conselleria d’Educació ha proposat, davant l’escenari de semipresencialitat, l’augment de la plantilla de docents. Als 458 professors que ja s’havien anunciat, se n’hi afegiran 102 més. 72 a la pública i 30 a la concertada. També es fa feina amb ajuntaments i altres entitats en la recerca d’espais alternatius. La setmana passada només 30 centres públics i 12 concertats havien demanat a Educació més espais. Unes noves àrees que, majoritàriament, se sol·liciten pel temps del pati o per fer educació física. Amb aquests espais nous, el conseller March afirma que es garantirà la baixada de les ràtios: “Se situarà entorn de 20 alumnes. A la zona de Menorca podria haver-hi 11-12 alumnes per aula a Infantil i Primària i a Secundària, si tenim en compte que serà en dies alterns, xerram d’unes ràtios entorn de 15 alumnes”

Tot i això, la UOB manté la seva concentració per al dia 2 de setembre a Eivissa, Menorca i Mallorca per demanar més mesures de seguretat en aquesta tornada a l’escola.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Desconvoquen la vaga de l’EMT

L'assemblea de treballadors ratifica l'acord amb la direcció

L’Audiència de Palma manté el segon grau penitenciari a Iñaki Urdangarín

Aquesta setmana, quan encara no es coneixia la decisió del tribunal, l'advocat d'Urdangarín havia defensat que el seu client gaudís...

Salut revisarà la mesura que obliga al tancament de les esglésies de Santa Creu i el Rosari

La Diòcesi pitiüsa considera la mesura injusta i un atemptat contra els drets dels fidels.