societat

Educació anuncia la contractació de 560 docents, 102 més, pel curs 2020-21

Els sindicats de l'ensenyament públic consideren que són pocs docents per garantir la baixada de ràtios

Educaci%C3%B3+anuncia+la+contractaci%C3%B3+de+560+docents%2C+102+m%C3%A9s%2C+pel+curs+2020-21

Els sindicats reunits a la Mesa Sectorial de l’Ensenyament públic hi han votat en contra, llevat de CCOO que s’ha abstingut, de la proposta de la Conselleria en considerar que és insuficient. Manquen professors, manquen espais que puguin garantir una tornada segura a l’escola i manquen proves PCR o serològiques per al personal dels centres escolars. Des del sindicat Anpe també afirmen que tampoc no s’ha planificat el reforç dels continguts que el passat curs no es pogueren assolir.

La Conselleria d’Educació ha proposat, davant l’escenari de semipresencialitat, l’augment de la plantilla de docents. Als 458 professors que ja s’havien anunciat, se n’hi afegiran 102 més. 72 a la pública i 30 a la concertada. També es fa feina amb ajuntaments i altres entitats en la recerca d’espais alternatius. La setmana passada només 30 centres públics i 12 concertats havien demanat a Educació més espais. Unes noves àrees que, majoritàriament, se sol·liciten pel temps del pati o per fer educació física. Amb aquests espais nous, el conseller March afirma que es garantirà la baixada de les ràtios: “Se situarà entorn de 20 alumnes. A la zona de Menorca podria haver-hi 11-12 alumnes per aula a Infantil i Primària i a Secundària, si tenim en compte que serà en dies alterns, xerram d’unes ràtios entorn de 15 alumnes”

Tot i això, la UOB manté la seva concentració per al dia 2 de setembre a Eivissa, Menorca i Mallorca per demanar més mesures de seguretat en aquesta tornada a l’escola.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Treballadors interins i amb contractes temporals demanen que es regularitzi la seva situació laboral

Hi ha gent que encadena aquest tipus de contractes des de fa més de 30 anys

Salut té previst arribar a inocular 20.000 dosis diàries aquesta setmana

Tot i així, Balears continua a la coa de la vacunació

Cinc anys de la llei de fosses

En aquest període de temps s'han excavat 17 fosses, s'han exhumat 161 cossos i identificat a 30 persones. En concret, en el marc d'aquesta Llei de Fosses han estat localitzats...

Menorca importa un model aragonès per donar un ús temporal a solars i edificis buits

El Consell trasllada la proposta a tots els ajuntaments de l'illa