societat

Educació convocarà el juny de 2021 les oposicions de docents ajornades per la Covid-19

Hi haurà 1.140 places de professorat i el 2022, una nova convocatòria


La Conselleria d’Educació ha confirmat que convocarà pel 2021 les oposicions que el juny d’enguany quedaren ajornades a causa de la pandèmia. Es tracta de 1.140 places de docents que tenen com a objectiu reduir el nombre elevat d’interins que hi ha al sistema educatiu de les Illes, una de les més elevades de tot l’estat.

En la mesa d’educació, la conselleria també ha informat que al juny de 2022 hi haurà una nova convocatòria d’oposicions. El portaveu del sindicat Alternativa, Miquel Àngel Santos, ha explicat que “la confirmació de la posada en marxa del procés per iniciar aquestes proves ajornades dóna seguretat als docents ja que d’aquesta manera podran començar a estudiar el contingut”.

Ampliació plantilles

D’altra banda, en la mesa d’educació el sindicat Comissions Obreres ha demanat a la conselleria que ampliï les plantilles dels centres pel curs 2020-2021 per reduir el nombre d’interins. El responsable de l’ensenyament del sindicat, Mario Devis, ha explicat que “si augmenten les plantilles, però no el número de professors; això suposarà un increment del número d’interins. Ara s’ha reduït la ràtio a les aules, però això estaria bé que s’hagués fet sense haver perdut mestres especialistes, gimmassos o biblioteques necessaris per la docència”.

Els sindicats també s’han queixat davant Educació sobre el sistema de semipresencialitat. Asseguren que no fuciona i han demanat a la conselleria que incrementi la presencialitat a ESO i Batxillerat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Moltes platges de Mallorca tancaran prest en la revetla de sant Joan per evitar aglomeracions

Cal recordar que segons les darreres mesures aprovades pel Govern de les Illes, les platges romandran tancades entre les 00.00...

Acaba un curs escolar marcat per les mesures Covid

Aquesta darrera setmana es tanca amb nivells baixos de contagis, menys del 4% dels joves en edat escolar i menys de l'1,5% dels professors han donat positiu en coronavirus

Un accident sense ferits greus provoca importants retencions a la Via de Ronda de Maó

La col·lisió s'ha produït a les 7 i mitja del capvespre

Petit repunt de contagis però amb un registre mínim d’hospitalitzacions

Pel que fa a la situació als hospitals, tornen a registrar nivells mínims com els que hi havia a finals...