societat

Educació convocarà el juny de 2021 les oposicions de docents ajornades per la Covid-19

Hi haurà 1.140 places de professorat i el 2022, una nova convocatòria


La Conselleria d’Educació ha confirmat que convocarà pel 2021 les oposicions que el juny d’enguany quedaren ajornades a causa de la pandèmia. Es tracta de 1.140 places de docents que tenen com a objectiu reduir el nombre elevat d’interins que hi ha al sistema educatiu de les Illes, una de les més elevades de tot l’estat.

En la mesa d’educació, la conselleria també ha informat que al juny de 2022 hi haurà una nova convocatòria d’oposicions. El portaveu del sindicat Alternativa, Miquel Àngel Santos, ha explicat que “la confirmació de la posada en marxa del procés per iniciar aquestes proves ajornades dóna seguretat als docents ja que d’aquesta manera podran començar a estudiar el contingut”.

Ampliació plantilles

D’altra banda, en la mesa d’educació el sindicat Comissions Obreres ha demanat a la conselleria que ampliï les plantilles dels centres pel curs 2020-2021 per reduir el nombre d’interins. El responsable de l’ensenyament del sindicat, Mario Devis, ha explicat que “si augmenten les plantilles, però no el número de professors; això suposarà un increment del número d’interins. Ara s’ha reduït la ràtio a les aules, però això estaria bé que s’hagués fet sense haver perdut mestres especialistes, gimmassos o biblioteques necessaris per la docència”.

Els sindicats també s’han queixat davant Educació sobre el sistema de semipresencialitat. Asseguren que no fuciona i han demanat a la conselleria que incrementi la presencialitat a ESO i Batxillerat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El 100% de la població major de 80 anys de les Illes ja ha rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid-19

Les persones d'entre 55 i 59 anys podran demanar cita per vacunar-se a partir de dilluns dia 10 al portal...

Interceptada una pastera al Cap Salines, Santanyí

La barca ha estat trobada buida, però es creu que hi havia uns 15 migrants a bord

Cinc cuiners opten al títol de Jove Xef Menorquí 2021

El guanyador representarà Menorca al concurs europeu de caps de cuina, que tindrà lloc el novembre a la localitat portuguesa de Minho

Tot el que es pot fer a les Illes Balears a partir del 9 de maig

Avui s’ha donat el vistiplau a un marc comú de mesures i tot un seguit d’especificitats per a cada illa,...