política

Educació contempla començar el curs en un escenari de semipresencialitat

Això després d'una reunió de la comissió de seguiment entre Salut i Educació, en la qual han analitzat la situació epidemiològica de les Balears


Per primera vegada, la Conselleria d’Educació preveu començar el curs, dia 10 de setembre, en l’escenari B. És a dir, plantegen una tornada a les aules presencial a infantil, primària i educació especial, però semipresencial per als alumnes de secundària, batxillerat i Formació Professional. Aquests, els estudiants més grans, alternarien l’educació a distància amb l’assistència a classe.

L’escenari intermedi, entre la presencialitat total o l’escenari de confinament, és el que pren força en aquests moments. Això després d’una reunió de la comissió de seguiment entre Salut i Educació, en la qual han analitzat la situació epidemiològica de les Balears. Els plans de contingència elaborats pels centres educatius inclouen mesures restrictives si el curs comença de manera semipresencial: es preveu la separació de grups i la limitació de ràtios, que poden suposar una redistribució d’alumnes i espais.

Perquè es puguin atendre tots els estudiants, es podran suprimir reduccions d’horari del professorat major de 55 anys, les hores lectives de coordinació d’alguns docents, les hores dedicades a cap de departaments o als desdoblaments. A més, es podrà ampliar l’horari dels professors d’ESO fins a les 21 hores lectives.

Educació i Salut fan feina en un nou protocol d’actuació en cas que se sospiti d’un positiu per COVID-19 en els centres educatius. Es coneixerà a principis de la setmana que ve.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Menorca rebutja la proposta de Es Castell d’oferir transport públic gratuït als turistes

En tot cas, estudiarà la possiblitat d'establir un abonament turístic

Es Castell proposa que els turistes tinguin transport públic gratuït

És una de les recomanacions que recull el Pla Mobilitat Urbana Sostenible que ja s’ha aprovat inicialment

PSOE i PP tanquen la renovació del Tribunal Constitucional i de la resta d’alts òrgans judicials

L'únic que queda pendent és la nova composició del Consell General del Poder Judicial, encara encallada

L’Oficina Anticorrupció investiga un ajuntament de Menorca per presumpta prevaricació urbanística

La denúncia es va presentar el 2019 i ara s'ha requerit més informació