política

Educació contempla començar el curs en un escenari de semipresencialitat

Això després d'una reunió de la comissió de seguiment entre Salut i Educació, en la qual han analitzat la situació epidemiològica de les Balears


Per primera vegada, la Conselleria d’Educació preveu començar el curs, dia 10 de setembre, en l’escenari B. És a dir, plantegen una tornada a les aules presencial a infantil, primària i educació especial, però semipresencial per als alumnes de secundària, batxillerat i Formació Professional. Aquests, els estudiants més grans, alternarien l’educació a distància amb l’assistència a classe.

L’escenari intermedi, entre la presencialitat total o l’escenari de confinament, és el que pren força en aquests moments. Això després d’una reunió de la comissió de seguiment entre Salut i Educació, en la qual han analitzat la situació epidemiològica de les Balears. Els plans de contingència elaborats pels centres educatius inclouen mesures restrictives si el curs comença de manera semipresencial: es preveu la separació de grups i la limitació de ràtios, que poden suposar una redistribució d’alumnes i espais.

Perquè es puguin atendre tots els estudiants, es podran suprimir reduccions d’horari del professorat major de 55 anys, les hores lectives de coordinació d’alguns docents, les hores dedicades a cap de departaments o als desdoblaments. A més, es podrà ampliar l’horari dels professors d’ESO fins a les 21 hores lectives.

Educació i Salut fan feina en un nou protocol d’actuació en cas que se sospiti d’un positiu per COVID-19 en els centres educatius. Es coneixerà a principis de la setmana que ve.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Catalina Cladera, nova secretària general de la Federació Socialista de Mallorca

En concret, s'han emès un total de 141 vots a la llista que ha encapçalat Catalina Cladera per a liderar...

Catalina Cladera, nova secretària general de la Federació Socialista de Mallorca

Garrido ha destacat que el partit està fort i unit, i ha tret pit amb la gestió de la pandèmia...

El Govern estudia la proposta del Ministeri d’Hisenda de població ajustada

I continua defensant que en el nou sistema de finançament s'ha de tenir en compte la capacitat tributària de cada...

Salut no preveu reforçar el personal per vacunar més gent

Ho ha assegurat aquest dissabte la consellera de Salut, Patricia Gómez, després que ahir i avui s'hagin registrat cues de...