societat

Educació i Salut contemplen iniciar el curs escolar en un escenari de semipresencialitat

La Conselleria preveu tancar a principis de la pròxima setmana els nous protocols d'actuació en els centres


La Conselleria d’Educació aposta avui dia per un inici de curs enquadrat en l’anomenat “escenari B” del seu pla de tornada a l’escola, és a dir, totalment presencial en infantil, primària i educació especial, i amb fórmules mixtes en secundària, batxillerat i Formació Professional.

En un comunicat amb motiu de la reunió aquest dimecres amb la Conselleria de Salut per a revisar les mesures de cara a l’inici de curs, Educació afirma que la seva intenció és “tenir un inici de curs amb la màxima normalitat possible”, però afegeix que això depèn de l’evolució de la pandèmia i les recomanacions sanitàries.

Educació preveu tancar a principis de la setmana els nous protocols d’actuació en els centres i una de les opcions que contempla ara és iniciar el curs el 10 de setembre, encara que Educació reitera que pot canviar en funció de l’evolució de la situació epidemiològica.

Educació aposta així de moment per l’escenari intermedi. L’escenari A es refereix a “nova normalitat”, el B a “mesures restrictives” i el C a “confinament”.

En el B es recullen mesures més restrictives quant a la distància recomanada per les autoritats sanitàries, que suposaran diferents maneres d’atendre l’alumnat segons les etapes i els cursos en què es trobi matriculat, com ara la separació de grups i la limitació de ràtios que poden donar lloc a una redistribució dels alumnes i els espais.

En aquest escenari es contempla la presencialitat completa en les etapes d’educació infantil, educació primària i educació especial.

En els estudis d’educació secundària, batxillerat, Formació Professional i règim especial es poden plantejar, en canvi, fórmules mixtes d’alternança de les modalitats presencialitat i a distància.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. M. Consuelo Jiménez García 20/08/2020

    No estoy de acuerdo, en mi caso por ejemplo soy una persona de riesgo y mi hijo tiene 9 años, qué tengo que hacer? Esperar que sea asintomático y que me pase algo a mi, no es justo, tendrían que evaluar este tipo de cosas

  2. Carolina Ruibal 20/08/2020

    No veo bien esto mi hija con 10 años es super responsable para hacerlo a distancia que hago si se contagia yo estoy embarazada y ne juego muchas vida mi hija el bebe m marido venga ya h9mbre q nos dejen decidir

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Més de 500 creuers programats a Palma per a l’any que ve

Mentre continuen les conversacions entre els agents polítics i socials per limitar el nombre d'embarcacions diàries, els consignataris continuen planificant...

Xabolisme rural: una tendència en alça

Pagesos, ecologistes i, en general, la ciutadania, observen com augmenten les xaboles en sòl rústic. Casetes prefabricades, caravanes o, fins i tot, contenidors marítims, on viu gent. La causa ve,...

El consistori de Sant Josep esbucarà les obres il·legals de Casa Lola dia 13 de desembre

Ho farà de manera subsidiària una vegada desestimat el darrer recurs de reposició presentat per la propietat