societat

Educació proposa alternar les classes en línia amb les presencials el curs que ve

La Conselleria d'Educació preveu tenir un document amb instruccions definitives a finals de juny

Educaci%C3%B3+proposa+alternar+les+classes+en+l%C3%ADnia+amb+les+presencials+el+curs+que+ve

L’esborrany de la Conselleria d’Educació preveu tres escenaris diferents per al curs que ve. El primer, de normalitat, en què es retorna a les aules i s’han d’utilitzar mesures de protecció com mascaretes; el segon, de reducció de ràtios un 50%, que planteja problemes com el nombre de professors i espais, i un tercer escenari, de confinament, en què s’hauria de fer un ensenyament totalment en línia. Per això, la Conselleria considera un pla de digitalització per formar els professors a donar classes telemàticament. De fet, sigui quin sigui l’escenari, la Conselleria proposa alternar les classes en línia amb les presencials, a partir de cinquè de primària, per afavorir el distanciament social.

El document preveu fer avaluacions inicials, a principi de curs, per determinar els coneixements dels alumnes. També agrupar assignatures en àmbits de coneixement i formar en competències, en lloc dels continguts tancats o de memòria. S’obre la possibilitat que els alumnes passin a segon de batxillerat, encara que no s’hagin superat totes les assignatures de primer i cursar les pendents a distància.

El document també adverteix d’un possible increment de l’absentisme ocasionat pel confinament. Per això, estableix un pla específic per detectar situacions de risc i actuar immediatament.

L’esborrany de la Conselleria és només una proposta. Aquests punts es tractaran en 14 subcomissions, en què són presents els responsables polítics, sindicats, associacions de directors i pares, que han d’acordar unes instruccions definitives a final de juny. Els sindicats educatius han fet un escrit conjunt en què demanen que el document estigui enllestit abans del 15 d’aquest mes i que passi per les mesa sectorial de la pública i la mesa de la concertada.

La Federació d’Associacions de Pares i Mares de Mallorca demana que el retorn a les aules sigui presencial sempre que sigui possible. Aquest és també l’objectiu de la ministra d’Educació, Isabel Celaá, que prepara una guia de recomanacions per tornar a les aules.

FAPA Mallorca es va reunir ahir capvespre amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller d’Educació, Martí March. Armengol els va transmetre la voluntat de liderar un grup de treball per fer un pla de conciliació transversal per a les famílies que inclourà diverses conselleries, consells insulars, ajuntaments, sindicats, empreses privades i associacions de pares.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Alaior obre expedient a un local de Son Bou on desenes de jove no guardaven la distància

Es tractava d'una celebració improvisada per la finalització de la Selectivitat

Els batles de Menorca agraeixen la suma d’esforços contra els incomplidors de mesures sanitàries

Una setmana abans de cada festa patronal es concretarà la coordinació entre Estat, Govern, Consell i Ajuntaments

La meitat de sol·licituds de l’IMV no reuniran els requisits

Des de principis del mes de juny s'han rebut 510.000 sol·licituds

En vigor el decret de les sancions per incomplir les mesures contra la Covid-19

S'ha creat una Unitat d'Anàlisi formada per inspectors de Salut, Consum i Turisme del govern i dels consells insulars