X

Educació proposa alternar les classes en línia amb les presencials el curs que ve

La Conselleria d'Educació preveu tenir un document amb instruccions definitives a finals de juny

02/06/2020

Noticies Actualitat

L’esborrany de la Conselleria d’Educació preveu tres escenaris diferents per al curs que ve. El primer, de normalitat, en què es retorna a les aules i s’han d’utilitzar mesures de protecció com mascaretes; el segon, de reducció de ràtios un 50%, que planteja problemes com el nombre de professors i espais, i un tercer escenari, de confinament, en què s’hauria de fer un ensenyament totalment en línia. Per això, la Conselleria considera un pla de digitalització per formar els professors a donar classes telemàticament. De fet, sigui quin sigui l’escenari, la Conselleria proposa alternar les classes en línia amb les presencials, a partir de cinquè de primària, per afavorir el distanciament social.

El document preveu fer avaluacions inicials, a principi de curs, per determinar els coneixements dels alumnes. També agrupar assignatures en àmbits de coneixement i formar en competències, en lloc dels continguts tancats o de memòria. S’obre la possibilitat que els alumnes passin a segon de batxillerat, encara que no s’hagin superat totes les assignatures de primer i cursar les pendents a distància.

El document també adverteix d’un possible increment de l’absentisme ocasionat pel confinament. Per això, estableix un pla específic per detectar situacions de risc i actuar immediatament.

L’esborrany de la Conselleria és només una proposta. Aquests punts es tractaran en 14 subcomissions, en què són presents els responsables polítics, sindicats, associacions de directors i pares, que han d’acordar unes instruccions definitives a final de juny. Els sindicats educatius han fet un escrit conjunt en què demanen que el document estigui enllestit abans del 15 d’aquest mes i que passi per les mesa sectorial de la pública i la mesa de la concertada.

La Federació d’Associacions de Pares i Mares de Mallorca demana que el retorn a les aules sigui presencial sempre que sigui possible. Aquest és també l’objectiu de la ministra d’Educació, Isabel Celaá, que prepara una guia de recomanacions per tornar a les aules.

FAPA Mallorca es va reunir ahir capvespre amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller d’Educació, Martí March. Armengol els va transmetre la voluntat de liderar un grup de treball per fer un pla de conciliació transversal per a les famílies que inclourà diverses conselleries, consells insulars, ajuntaments, sindicats, empreses privades i associacions de pares.

02/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris