X

Educació redueix de vuit a tres les zones d’escolarització a Palma per al curs 2024-2025

Aquesta nova divisió afecta les etapes de segon cicle d'infantil així com a primària, secundària i batxillerat

11/04/2024

Educació redueix de vuit a tres les zones d’escolarització a Palma per al curs 2024-2025

148

La Conselleria d’Educació i Universitat ha reduït de vuit a tres les zones d’escolarització a Palma per al pròxim curs, segons les resolucions publicades avui dijous en el Butlletí Oficial de la Comunitat (BOIB). Palma queda dividida així en tres zones, A, B i C. La primera abraça part del centre i els barris de Son Rapinya, Son Serra, Son Cotoner, es Fortí, Son Armadans, el Terreno i Gènova, entre altres; la zona B inclou es Camp Redó, Cas Capiscol, Arxiduc, l’Olivera, es Secar de la Real i punts més allunyats com Establiments, Son Espanyol (Parc Bit) i Son Sardina.

Finalment, la zona C comprèn el llevant amb la Soledat, Son Gotleu, Pere Garau, Rafal Nou, Son Cladera i Son Rullan, es Viver i es Molinar, així com una part del centre (voltants de la Catedral i de l’Olivar) i punts més allunyats (Son Ferriol, Can Morey, Sant Jordi, s’Aranjassa, es Coll d’en Rabassa, Can Pastilla, ses Cadenes, es Pil·larí). Aquesta zonificació afecta les etapes de segon cicle d’infantil així com a primària, secundària i batxillerat. La resta de zones escolars a Menorca, Eivissa i Formentera i la resta de Mallorca es mantenen sense canvis. Cal recordar que una de les promeses electorals del PP va ser la d’eliminar la zonificació escolar a Palma per a fer efectiva la lliure elecció de centre a les famílies, i forma part del seu acord d’investidura amb Vox.

Hi ha més novetats. Les resolucions publicades avui dijous potencien la tramitació de manera totalment telemàtica en tots els cicles educatius, inclosos els processos fora de termini. Per primera vegada, la Direcció General de Planificació i Gestió Educatives es farà càrrec del procés d’escolarització per al primer cicle d’educació infantil (de 0 a 3 anys), que fins ara depenia de l’Institut per a l’Educació de la Primera Infància (IEPI). També s’ha apostat per la creació d’un llistat de les places vacants que s’actualitzarà cada setmana durant tot el curs perquè les famílies coneguin les places disponibles en els seus municipis.

El procés d’escolarització començarà el 22 d’abril amb l’adscripció per a l’alumnat de 6è d’infantil, 6è de primària i 4t d’ESO i amb l’admissió per al primer cicle d’educació infantil. Pel que fa al procés d’admissió per a infantil, primària, educació especial i ESO, els tràmits es podran iniciar el 20 de maig, mentre que per als estudiants de batxillerat es començarà el 20 de juny.

Quant a la previsió de matrícula dels alumnes que s’incorporen al sistema educatiu als 3 anys (4t d’educació infantil), la Conselleria treballa amb les xifres de naixements de l’any 2021 que consten en el padró i que, aproximadament, són uns 9.900 nins. Segons les dades dels últims anys, un 90% dels nins de 3 anys es matricularà enguany.

Finalment, per al pròxim curs 2024-2025, la Conselleria d’Educació i Universitat posa en marxa dos nous CEIPIESO per a donar resposta als problemes d’escolarització existents. Un dels casos és a sa Pobla, on el CEIP Son Basca acollirà els estudis d’ESO a partir del pròxim curs escolar. L’altre centre que també acollirà els estudis d’ensenyament secundari obligatori és el CEIP Ponent d’Inca, que passarà a ser un CEIPIESO.

11/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT