societat

Educació tornarà a avaluar els professors amb perfil de risc abans de l’inici de curs

El personal docent ja pot sol·licitar la seva avaluació


La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca ha anunciat aquest dimarts que el Govern tornarà a avaluar al personal docent vulnerable, amb malalties de risc, enfront del coronavirus abans de l’inici d’aquest curs escolar.

En una nota de premsa, la Conselleria ha explicat que, mitjançant la Direcció General de Personal Docent i el seu Servei de Prevenció de Riscos Laborals, tornarà a avaluar el personal vulnerable seguint el Procediment d’actuació marcat pel Ministeri de Sanitat.

En concret, aquest dissabte es va obrir el tràmit telemàtic perquè el personal docent que consideri que es troba en alguna de les situacions de vulnerabilitat contemplades pel Ministeri de Salut, pugui sol·licitar la seva avaluació al Servei de Prevenció, independentment d’haver realitzat o no la sol·licitud el curs anterior.

En aquests moments, el Ministeri considera factors i malalties de risc per al nou coronavirus les malalties cardiovasculars, la diabetis, la malaltia pulmonar crònica, la malaltia hepàtica crònica severa, la insuficiència renal crònica, la immnunodeficiencia, el càncer en tractament actiu, la gestació i l’obesitat mòrbida, a més de tenir més de 60 anys.

Aquesta nova mesura adoptada per la Conselleria per a fer front a la COVID-19 amb les màximes garanties possibles, es tractarà en la pròxima reunió de la Comissió Paritària de Prevenció de Riscos Laborals que se celebra aquest dimecres.

Serà la tercera vegada que la Conselleria avalua al personal vulnerable del cos docent. Educació ha destacat que, durant l’etapa de confinament, ja va posar en marxa el Procediment d’Actuació del Ministeri de Sanitat.

Així, es van avaluar a uns 1.300 docents considerats col·lectiu vulnerable i es va fer una valoració personalitzada de cada cas. En la fase 4 i mitjançant la Resolució de la presidenta, que instava els funcionaris passar del teletreball al treball presencial, es va tornar a avaluar al col·lectiu vulnerable del cos docent.

A causa de la situació canviant provocada per l’evolució de la pandèmia, està previst que aquestes avaluacions a tot el col·lectiu vulnerable que forma part del cos docent de Balears, comencin durant les últimes setmanes d’agost.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Positiu per Covid d’una treballadora del Centre Carlos Mir gestionat per Fundació Discapacitats

En tractar-se d'un Centre amb persones d'un col·lectiu de risc s'ha decidit fer tests a tots els usuaris i treballadors

Creix el nombre d’àguiles a Mallorca

Avui es commemora el dia d'aquesta au

El BOIB publica les noves restriccions a Mallorca i Eivissa per frenar la pandèmia

A les residències es permetrà, de manera excepcional, la visita a persones que pateixen una malaltia crònica avançada