societat

Educació tornarà a avaluar els professors amb perfil de risc abans de l’inici de curs

El personal docent ja pot sol·licitar la seva avaluació


La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca ha anunciat aquest dimarts que el Govern tornarà a avaluar al personal docent vulnerable, amb malalties de risc, enfront del coronavirus abans de l’inici d’aquest curs escolar.

En una nota de premsa, la Conselleria ha explicat que, mitjançant la Direcció General de Personal Docent i el seu Servei de Prevenció de Riscos Laborals, tornarà a avaluar el personal vulnerable seguint el Procediment d’actuació marcat pel Ministeri de Sanitat.

En concret, aquest dissabte es va obrir el tràmit telemàtic perquè el personal docent que consideri que es troba en alguna de les situacions de vulnerabilitat contemplades pel Ministeri de Salut, pugui sol·licitar la seva avaluació al Servei de Prevenció, independentment d’haver realitzat o no la sol·licitud el curs anterior.

En aquests moments, el Ministeri considera factors i malalties de risc per al nou coronavirus les malalties cardiovasculars, la diabetis, la malaltia pulmonar crònica, la malaltia hepàtica crònica severa, la insuficiència renal crònica, la immnunodeficiencia, el càncer en tractament actiu, la gestació i l’obesitat mòrbida, a més de tenir més de 60 anys.

Aquesta nova mesura adoptada per la Conselleria per a fer front a la COVID-19 amb les màximes garanties possibles, es tractarà en la pròxima reunió de la Comissió Paritària de Prevenció de Riscos Laborals que se celebra aquest dimecres.

Serà la tercera vegada que la Conselleria avalua al personal vulnerable del cos docent. Educació ha destacat que, durant l’etapa de confinament, ja va posar en marxa el Procediment d’Actuació del Ministeri de Sanitat.

Així, es van avaluar a uns 1.300 docents considerats col·lectiu vulnerable i es va fer una valoració personalitzada de cada cas. En la fase 4 i mitjançant la Resolució de la presidenta, que instava els funcionaris passar del teletreball al treball presencial, es va tornar a avaluar al col·lectiu vulnerable del cos docent.

A causa de la situació canviant provocada per l’evolució de la pandèmia, està previst que aquestes avaluacions a tot el col·lectiu vulnerable que forma part del cos docent de Balears, comencin durant les últimes setmanes d’agost.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Ciutadella triplica el dispositiu de seguretat per les festes de Sant Joan

Tot i que no hi haurà celebració oficial, es preveu l'arribada de 12.000 passetgers entre els dies 23 i 24...

El matemàtic i exrector de la UIB, Llorenç Huguet, serà Fill Il·lustre de Ferreries

Es va doctorar en Informàtica per la UAB, mentre aconseguia la llicenciatura de Ciències Aplicades a la Informàtica i Gestió...

Desescalada a les Balears: aquestes són les noves mesures de flexibilització en les restriccions

S'amplia la cabuda per taula a les terrasses de bars i restaurants fins a les 12 persones i es reobren...

Ben Amics prepara la manifestació de l’Orgull LGTBI+ sota el lema ‘Llei trans integral ja!’

L'entitat considera "de gran urgència tornar a recuperar els carrers per a defensar el dret d'autodeterminació de les persones trans...