X

Educació vol prohibir l’ús dels mòbils als centres escolars, amb molt poques excepcions

Consideren que és origen de "problemàtiques 100% evitables"

11/01/2024

Educació vol prohibir l’ús dels mòbils als centres escolars, amb molt poques excepcions

10 estudiants de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera han assistit a la Mesa de l’Alumnat amb responsables d’Educació, que han aprofitat per presentar-hi l’esborrany de la instrucció per limitar l’ús dels telèfons mòbils als centres educatius, en horari lectiu, però també durant el menjador i les activitats extraescolars.

El conseller Antoni Vera troba que el mòbil és responsable de “problemàtiques 100% evitables”

Vera ha explicat que la instrucció serà consensuada però com a norma general es proposa la prohibició a Primària, on només s’acceptaria per a alumnes amb circumstàncies especials, com per exemple, aquells amb problemes de salut que hi duien una aplicació de seguiment.

A Secundària, l’eborrany estableix que les normes del centre hauran de recollir les limitacions i excepcions per al mòbil. “la restricció de l’ús de la telefonia mòbil a Secundària, llevat de casos puntuals, per qüestions metodològiques, pedagògiques o per fer alguna activitat concreta” Una restricció que serviria tant per alumnes com per als docents.

Els alumnes presents a la mesa s’han mostrat favorables a la limitació però preocupats pel temps de retirada en cas de sanció.

De la limitació dels mòbils se’n parlarà a altres meses, durant les pròximes setmanes, per recollir al·legacions i la instrucció podria arribar als centres el mes de febrer.

11/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT