ciència i tecnologia

Educar per evitar una societat resistent als medicaments

Es calcula que cada any moren a Espanya 3.000 persones per infeccions per bacteris resistents

Educar+per+evitar+una+societat+resistent+als+medicaments

El mal ús dels antibiòtics ha provocat que s’hagi generat a la nostra societat una autèntica resistència als medicaments. Es calcula que cada any moren a Espanya 3.000 persones per infeccions per bacteris resistents. Per educar sobre el bon ús dels medicaments, s’ha posat en marxa el projecte ‘ConóceMe’ a diferents instituts.

Aquests tres farmacèutics coordinen a les Illes Balears el projecte de la Societat Espanyola de Farmàcia Familiar i Comunitària. L’objectiu és educar i formar els adolescents en l’ús correcte dels medicaments.

Els bacteris acaben fent-se resistents a l’antibiòtic, si no es pren com toca. El 2015, les infeccions per bacteris resistents van causar 33.000 morts a Europa: un impacte similar al de la grip, sida i tuberculosi.

D’aquí a tres mesos els farmacèutics tornaran al mateix centre per tornar a fer una enquesta sobre els coneixements dels alumnes. De tot això, junt amb resultats d’altres instituts d’Espanya, se’n farà un estudi científic.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

DIRECTE: IB3 notícies


més contingut relacionat

L’app ‘Food and Save’ evita que es llenci l’excedent dels aliments del dia

Un emprenedor de Palma, Pedro Serrano, ha creat "Food and Save", una aplicació on els establiments venen l'excedent dels productes...

El 2020 ja es faran trasplantaments de fetge a Son Espases

El 2020 ja es faran trasplantaments de fetge a l'Hospital de Son Espases. Ho ha anunciat la consellera de Salut en funcions, Patricia Gómez, coincidint amb el Dia Nacional del...

Investigadors de les Illes col·laboren a Son Espases per progressar en la lluita contra el càncer

Les jornades de feina organitzades per l'IDISBA han posat en contacte experts en diferents camps d'estudi

5.000 nins i joves participen a ‘Ciència per a tothom’

La UIB vol fomentar vocacions científiques