X

Rescaten tres tripulants d’un catamarà a Maó a causa del temporal

Menorca es troba aïllada per mar després de tancar-ne els ports: "Els primers dies podríem tenir desabastiment de fruita, carn i peix"

22/11/2023

Rescaten tres tripulants d’un catamarà a Maó a causa del temporal

Un catamarà ha patit una via d’aigua aquesta matinada a Cala Teulera, a Maó, a causa del temporal de mala mar que afecta a Menorca. Els tres tripulants s’han refugiat a la barca auxiliar. Salvament Marítim els ha rescatat i traslladat fins a terra. La tramuntana ha entrat amb força, la qual cosa ha obligat l’Agència Estatal de Meteorologia a activar l’avís groc per ratxes que poden arribar als 100 km per hora.

Un vent que també altera l’estat de la mar. Activat l’avís taronja per fenomens costaners, que es mantindrà actiu fins divendres. A les 7 del dematí s’ha registrat una onada de quasi 11 metres al port de Maó, la més alta en 3 anys. Com a conseqüència del mal estat de la mar s’han tancats els ports, de manera que Menorca està aïllada per via marítima. El port de Ciutadella roman tancat des d’ahir a les 11 de la nit i el de Maó des de les 5 de la matinada. Tota l’operativa de les navilieres ha quedat cancel·lada i les connexions entre Menorca i Mallorca d’aquest dijous també. Segons explica al programa ‘Els Dematins’ d’IB3 Televisió Ramon Pieres, cap de Trànsit de l’empresa Mascaró Morera, entre el primer i segon dia, podria començar a haver-hi desabastiment de productes com fruita, carn i peix. Si els ports continuen tancats més dies, ja començarien a faltar congelats. Pieres reconeix que la població sol anar al mínim i que per tant no fa una provisió de productes.

El fort vent també ha provocat la caiguda d’una bastida d’una obra al centre de Ciutadella. Els Bombers han hagut d’actuar aquesta matinada, devers les 04.00 hores, quan han rebut l’avís de la caiguda d’una bastida en el carrer de Sant Isidre. Segons les imatges, l’estructura es va despenjar per la part de dalt i es va inclinar fins a topar amb l’edifici d’enfront que, en tractar-se d’un carrer estret, la caiguda no va ser molt pronunciada. L’incident no ha causat ferits ni danys i els Bombers ja han solucionat el problema.

22/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT