X

Eivissa delimita la seva Zona de Baixes Emissions amb l’E-10

El vehicles sense distintiu ambiental no podran accedir al centre de la ciutat

25/10/2022

Eivissa delimita la seva Zona de Baixes Emissions amb l’E-10

Esther De Miguel

Eivissa ha establert el perímetre que delimita la zona de baixes emissions de la ciutat, on no podran accedir-hi vehicles sense distintiu ambiental. L’ajuntament ha recalcat, això sí, que no es posarà en marxa fins que l’illa no compti amb un servei de transport públic eficient.

Vehicles Dièsel matriculats abans de 2005 o gasolina anteriors a l’any 2000 no podran accedir a la Zona de Baixes emissions de la ciutat d’Eivissa. La resta, podrà obtenir el seu distintiu ambiental. La zona estarà delimitada per la carretera E-10 i afectarà el 60 % de la població del municipi. Hi haurà un total de 9 càmeres lectores a les entrades de la ciutat. Com a excepció, vila no restringirà l’entrada a cap resident, vehicle de transport de mercaderies, sanitari o de serveis municipals. Ni tampoc a aquells que es dirigeixin a un aparcament públic o privat.

La llei estatal de canvi climàtic fixa que abans de 2023 totes les ciutats de més de 50.000 habitants han de tenir implantada la seva zona de Baixes emissions. Vila adverteix que no la posarà en marxa fins que l’illa compti amb un servei de transport públic eficient.

Així, la ciutat d’Eivissa formarà part del 87% d’ajuntaments que no compliran amb la data fixada per l’Estat.

25/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris