Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

Eivissa i Formentera, en avís taronja per tempestes

Fins ara, el balanç provisional de l'episodi de pluges és de fins a 215 mm a la serra de Tramuntana


Ruixats i tempestes afectaran de ple les Pitiüses i també, probablement, el sud de Mallorca en les immediates hores. De fet, en aquest sentit, s’ha activat l’avís taronja per precipitacions intenses a Eivissa i Formentera per acumulacions superiors als 50 mm en tan sols una hora. Aquest avís romandria activat fins a les 12h del migdia d’aquest dijous. També hi ha avisos grocs per 20 mm en una hora o 60 mm en 12 hores durant tot el dia. També s’espera mala mar a Mallorca amb vents superiors als 70 km/h i onades per sobre dels 3 metres d’altura.

A partir de divendres la situació a les Illes seria més estable, tot i que a les Pitiüses la situació atmosfèrica seria més moguda, amb mala mar i possibilitat de qualque ruixada. Xerrarem de temps més tranquil però no pas d’una situació de sol i calor, al contrari, temperatures a ratlla i creixement d’ennigulades.

De cara al cap de setmana tot sembla indicar a una millora clara de les condicions i a un augment progressiu de les temperatures que es consolidaria diumenge. Fins aleshores, precaució al risc de ruixats i tempestes principalment a les Pitiüses.

Balanç provisional de l’episodi de pluges: fins a 215 mm a la Tramuntana

Finalment s’han complert els pronòstics i la DANA (Depressió Aïllada a Nivells Alts) ens ha visitat puntualment, tot i que de manera molt dispersa depenent de l’indret. El dimarts de bon matí les precipitacions varen afectar Menorca, amb registres d’entre 20 i 50 mm com els 55 de Ciutadella, 40 de La Mola o els 26 de Ferreries. Un observador meteorològic de Maó va enregistrar fins a 150 mm; malgrat tot, aquesta dada no té validesa oficial.

Dimecres l’horabaixa els principals nuclis convectius, és a dir, les tempestes es van desplaçar de sud-oest a nord-est. Aquestes van ser molt intenses encara que no es produïren d’igual manera arreu de Mallorca. A punts de la Serra de Tramuntana, es van superar àmpliament els 100 mm, com els 157 de Lluc, 127 de Son Torrella o els 113 de Selva. També a punts propers com a Son Massip i Pollença enregistraren valors superiors als 100 mm. En canvi, cap al Llevant mallorquí o a la mateixa ciutat de Palma els registres foren molt més minsos, entre els 10 i 30 mm.

El fet més remarcable del capvespre d’ahir varen ser els caps de fibló que es van veure des del Ponent i el Migjorn mallorquí. Nombroses persones van capturar aquest espectacle de la natura amb nombroses fotografies i vídeos. A més, les ratxes de vent puntualment van superar els 100 km/h com a la Serra d’Alfàbia, amb un cop màxim de 110 km/h.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Calabruixada intensa al nord de Mallorca

La patata de Sa Pobla, que s'havia de collir d'aquí quinze dies per exportar, ha quedat molt afectada

L’entrada freda més important de la temporada: neu a partir dels 900 metres

La temperatura no pujarà dels 13 o 14 graus abans del cap de setmana

Avui comença una altra primavera més càlida que l’anterior

Deim adeu a l'hivern més sec i calorós dels darrers anys