Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

Eivissa i Formentera, en avís taronja per tempestes

Fins ara, el balanç provisional de l'episodi de pluges és de fins a 215 mm a la serra de Tramuntana


Per David Ruiz (@davidruizmeteo)

Ruixats i tempestes afectaran de ple les Pitiüses i també, probablement, el sud de Mallorca en les immediates hores. De fet, en aquest sentit, s’ha activat l’avís taronja per precipitacions intenses a Eivissa i Formentera per acumulacions superiors als 50 mm en tan sols una hora. Aquest avís romandria activat fins a les 12h del migdia d’aquest dijous. També hi ha avisos grocs per 20 mm en una hora o 60 mm en 12 hores durant tot el dia. També s’espera mala mar a Mallorca amb vents superiors als 70 km/h i onades per sobre dels 3 metres d’altura.

A partir de divendres la situació a les Illes seria més estable, tot i que a les Pitiüses la situació atmosfèrica seria més moguda, amb mala mar i possibilitat de qualque ruixada. Xerrarem de temps més tranquil però no pas d’una situació de sol i calor, al contrari, temperatures a ratlla i creixement d’ennigulades.

De cara al cap de setmana tot sembla indicar a una millora clara de les condicions i a un augment progressiu de les temperatures que es consolidaria diumenge. Fins aleshores, precaució al risc de ruixats i tempestes principalment a les Pitiüses.

Balanç provisional de l’episodi de pluges: fins a 215 mm a la Tramuntana

Finalment s’han complert els pronòstics i la DANA (Depressió Aïllada a Nivells Alts) ens ha visitat puntualment, tot i que de manera molt dispersa depenent de l’indret. El dimarts de bon matí les precipitacions varen afectar Menorca, amb registres d’entre 20 i 50 mm com els 55 de Ciutadella, 40 de La Mola o els 26 de Ferreries. Un observador meteorològic de Maó va enregistrar fins a 150 mm; malgrat tot, aquesta dada no té validesa oficial.

Dimecres l’horabaixa els principals nuclis convectius, és a dir, les tempestes es van desplaçar de sud-oest a nord-est. Aquestes van ser molt intenses encara que no es produïren d’igual manera arreu de Mallorca. A punts de la Serra de Tramuntana, es van superar àmpliament els 100 mm, com els 157 de Lluc, 127 de Son Torrella o els 113 de Selva. També a punts propers com a Son Massip i Pollença enregistraren valors superiors als 100 mm. En canvi, cap al Llevant mallorquí o a la mateixa ciutat de Palma els registres foren molt més minsos, entre els 10 i 30 mm.

El fet més remarcable del capvespre d’ahir varen ser els caps de fibló que es van veure des del Ponent i el Migjorn mallorquí. Nombroses persones van capturar aquest espectacle de la natura amb nombroses fotografies i vídeos. A més, les ratxes de vent puntualment van superar els 100 km/h com a la Serra d’Alfàbia, amb un cop màxim de 110 km/h.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

El temporal del cap de setmana deixa a les fosques bona part del centre de Ciutadella

Els electricistes municipals ja han resolt l'avaria que hauria produït un llamp a un quadre elèctric

La previsió per al Dijous Bo: vent, pluges i un poc de calabruix

Aquest dimecres esperam un canvi de temps a causa de l'arribada d'una borrasca que creuarà la Península Ibèrica

El temporal amenaça de deixar Menorca sense peix local tota la setmana

Fa dos dies que, per mor del tancament dels ports de Maó i Ciutadella, les barques de pesca romanen aturades

Arriba el fred a les Illes

Estarem en avís groc per ràfegues de vent que poden superar els 80 quilòmetres per hora {rela} Cap de setmana marcat pel fred, el vent i les precipitacions