X

Eivissa manté les restriccions del nivell 4 reforçat durant 15 dies més

El president del Consell, Vicent Marí, el qual ha traslladat a la consellera que revisi la situació d'aqui a 7 dies "per poder relaxar les mesures si la situació és bona"

25/02/2021

Eivissa manté les restriccions del nivell 4 reforçat durant 15 dies més

Sense cap sorpresa. Eivissa es mantindrà amb les mesures restrictives de nivell 4 reforçat per situació de risc extrem davant la situació encara greu de la incidència de la covid a l’illa.

Així ho ha confirmat la consellera de Salut, Patrícia Gómez, i el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, després de reunir-se amb les autoritats sanitàries i els alcaldes eivissencs per conèixer la situació de la covid a la pitiüsa major.

“La corba descendeix a una velocitat important però continuam amb una situació de risc elevat”, ha assegurat Marí, el qual ha traslladat a la consellera que en compte de revisar d’aqui a dues setmanes la situació epidemiològica per valorar-ne les restriccions, “fer-ho d’aqui a 7 dies per si la siutació ha millorat, poder relaxar les mesures”, una petició “que m’estan fent des de diferents associacions empresarials”.

El president insular ha demanat als empresaris un “esforç addicional” per a mantenir el tancament de l’hostaleria 15 dies més. “És molt difícil demanar paciència quan estàs desesperat”, ha destacat, i ha recordat que hi ha empresaris que viuen situacions “insostenibles” ja que no obren els seus establiments des d’octubre de 2019.

La consellera de Salut, per part seva, ha explicat que encara “no és possible” aixecar les restriccions vigents a l’illa, ja que la situació epidemiològica, encara que millora “de manera sostinguda”, sembla que s’està “estabilitzant”. En aquest sentit, ha justificat el manteniment del nivell 4 reforçat durant 15 dies perquè d’aquesta manera, segons els experts, es pot “veure l’efecte de les mesures”.

Gómez ha destacat que l’objectiu de les restriccions és “davallar al màxim la incidència” perquè l’Hospital de Can Misses torni “a la màxima normalitat” i posteriorment “poder afrontar la temporada turística amb més garanties”.

Així mateix, la responsable de Salut en el Govern balear ha assegurat que es mantindran els controls de proves PCR en ports i aeroports de viatgers que arribin a les Illes i ha anunciat que “haurem de revisar els indicadors” ja que ara mateix poden arribar viatgers sense cap prova de diagnòstic des de comunitats amb una incidència acumulada a 14 dies per davall dels 150 casos.

El president insular ha instat a la prudència i a realitzar una desescalada “molt lenta” per evitar posar en risc la temporada turística d’estiu. Marí ha apuntat que és “necessari” avançar amb la vacunació i immunitzar “al màxim” de persones de cara a l’estiu i evitar així “una quarta onada”, que provoqui una temporada “desastrosa”.

Marí ha reconegut que la situació d’Eivissa és “complexa i difícil” malgrat experimentar una tendència de baixada “constant” en el nombre de contagis. Així i tot, l’UCI registra un “alt grau” d’ocupació. L’illa d’Eivissa es mantindrà en nivell d’alerta 4 reforçat fins a mitjan mes de març.


Part de l’UCI i la planta de medicina interna deixen d’atendre casos de coronavirus a Can Misses

25/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris