X

Eivissa triplica en 10 anys la superfície dedicada a l’agricultura ecològica

Ha augmentat de 322 a 1.023 hectàrees en la darrera dècada

28/11/2022

Eivissa triplica en 10 anys la superfície dedicada a l’agricultura ecològica

A Eivissa, la superfície agrària ecològica ha augmentat de 322 a 1.023 hectàrees en la darrera dècada. És un increment d’un 217 per cent. Una tendència a l’alça que contrasta amb la situació de la ramaderia, que l’any passat va reduir el nombre d’explotacions.

N’hem cercat dos casos per demostrar la tendència: el d’una finca de Forada de vint hectàrees, on fa uns mesos que funciona el projecte Terra Viva, impulsat, entre d’altres, per dos importants productors cinematogràfics. Són els primers que produeixen carn ecològica a l’illa. Tenen 2.400 pollastres de pastura que van movent per la finca per regenerar-ne el sòl. Per ara, subministren carn a particulars i restaurants, però en desembre obriran una botiga. El preu és elevat, dotze euros el quilo. Aquesta granja és un exemple de l’impuls que experimenta l’agricultura ecològica a l’illa d’Eivissa.

En segon lloc, a Sant Agustí des Vedrà en Toni i la seva família han decidit promoure la producció de col de pinya, bròquil i col verda amb l’ajuda de la cooperativa Ecofeixes. Asseguren que no és fàcil, però estan molt satisfets amb els resultats. Per ara, han plantat una hectàrea, però en volen augmentar fins a cinc o sis.

28/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris