X

El 10% dels autobusos seran elèctrics a la nova concessió de transport públic d’Eivissa

El Consell d'Eivissa demana al Govern una línia d'ajudes dirigida a les empreses de transport perquè s'incrementi aquest percentatge

13/10/2022

El 10%25 dels autobusos seran elèctrics a la nova concessió de transport públic d’Eivissa

Gemma Guasch

Dels 99 autobusos que operaran a Eivissa amb la nova concessió, 10 seran elèctrics i 3 híbrids. Els de zero emissions es destinaran sobretot a cobrir les línies dels nuclis urbans, tal com s’ha inclòs en el plec de condicions, que està gairebé enllestit. En qualsevol cas, es valorarà a les empreses que apostin per flotes de vehicles més sostenibles. Per això el conseller de Transports, Javier Torres, pensa que les empreses disposaran de més autobusos de zero emissions que el mínim exigible per normativa i que, per tant, finalment, més del 10% ho serà.

Assegura que el plec s’adequa al que exigeix la normativa pel que fa al nombre de vehicles d’emissions zero i que voldrien ser més ambiciosos, però s’ha de tenir en compte el preu elevat d’aquests autobusos, 500 mil euros com a mínim, i també s’hauria d’invertir a adaptar les infraestructures de l’illa per a la seva càrrega. Per això, demana una línia d’ajudes al Govern que pugui beneficiar les empreses de transport. “Demanam un suport econòmic del qual es puguin beneficiar les empreses que guanyin el concurs perquè no sigui només l’administració que treu el concurs, en aquest cas el Consell d’Eivissa, la que s’hagi de fer càrrec d’absolutament tot, quan, a més, hem de recordar que ja multiplicam per tres el pressupost que anirà destinat a transports”, afegeix Torres.

Amb la nova concessió, el consell preveu destinar 70 milions d’euros en els pròxims 10 anys a les línies deficitàries, per subvencionar els costos extra d’aquests trajectes a les empreses.

13/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris