Antoni Riera, de la Fundació Impulsa, assegura que s'ha de reformular la generació de riquesa després de la pandèmia
A Eivissa, s’ha inaugurat aquest dijous la tercera edició del Fòrum Marí, que reunirà 28 experts internacionals durant tres dies. Les conferències del matí s’han centrat en el repte de créixer econòmicament de forma sostenible, el problema dels plàstics a la mar i l’espoli del patrimoni arqueològic submarí.
El 16 per cent de l’economia de les Illes Balears gira al voltant d’activitats relacionades amb la mar que generen 5.000 milions d’euros. El repte, segons la Fundació Impulsa, és desenvolupar-les de forma sostenible i amb impactes positius per a la comunitat local, cosa que anomenen economia blava.”Eivissa i Formentera són la regió més especialitzada en turisme de tota Europa”, assegura el director tècnic de Fundació Impulsa, Antoni Riera, que apunta que ara, després de la pandèmia, el repte no és només recuperar els indicadors econòmics previs, sino “reformular l’ecosistema de generació de riquesa i la mar ha de jugar un paper molt important”.
Al fòrum marí també s’ha parlat de la importància de protegir el patrimoni arqueològic submarí, que a més pot ser un valor afegit per atraure turisme. L’equip de l’IBEAM ha treballat aquests dies en un jaciment del segle quart després de Crist al nord de Formentera totalment espoliat.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu