societat

El 24,1 per cent de les nines de Balears volen ser metgesses i el 23,4 dels nins, futbolistes

Per primera vegada en aquesta enquesta, Adecco dona l'opció a les nines de triar l'enginyeria

El+24%2C1+per+cent+de+les+nines+de+Balears+volen+ser+metgesses+i+el+23%2C4+dels+nins%2C+futbolistes

Els nins de Balears volen ser futbolistes 24,1%, però també metges 23,1%, policies 14,5% o professors 13,2%. Així es desprèn de l’enquesta que ha fet ADECCO a 250 nins i nines de Balears. En cinquena posició la professió de “youtuber” amb un 6,3%, a causa de la digitalització i el creixement de les xarxes socials. Enguany entra en aquest llistat per primera vegada el periodisme, amb un 2,9 per cent dels nins interessats en aquest sector.

Les nines, segons l’enquesta, volen ser metgesses 24,1%, mestres 19,7% o perruqueres 13%, i veterinàries 10,9%. I 7 de cada 100 volen ser futbolistes. Les motivacions de les nines per triar una professió han canviat. Segons l’enquesta d’Adecco, gairebé la meitat fa la tria pensant a ajudar els altres, seguit de la idea de guanyar doblers en un 32 per cent. Triar el que els agrada, és la motivació de gairebé el 18 per cent. Per als nins, en canvi, aquesta és la motivació principal.

A l’hora de triar un cap, nins i nines coincideixen a triar Rafel Nadal i el director del Centre de Coordinació d’Alertes Sanitàries, Fernando Simón. Les nines també trien la cantant catalana Rosalía i els nins el futbolista Leo Messi. Per primera vegada en aquesta enquesta que es realitza des del 2004, dona l’opció a les nines de triar l’enginyeria, elegida per un 3,1 per cent. Sobre la pandèmia i la tornada a les aules també s’han pronunciat, el 61 per cent dels nins i nines enquestats prefereixen tornar a l’escola al setembre, però 1 de cada 10 està indecís i no sap decidir entre classes presencials o des de casa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Prop de 200 persones es concentren a Ciutadella per protestar contra el turisme d’excessos que s’ha produït aquests dies de Sant Joan

Diuen sentir-se desemparats per l'Ajuntament a qui acusen de no preveure i prohibir aquesta situació

Brot supracomunitari: més de 300 joves de cinc comunitats contagiats de covid durant el viatge de final de curs a Mallorca

S'han identificat diversos brots a Madrid, Comunitat Valenciana, País Basc, Múrcia i Aragó

Més d’un centenar d’actuacions de la Policia Local de Ciutadella durant les festes de Sant Joan

Aglomeracions, botellades i ambient festiu a les zones d'oci, com es Pla, al centre, i a les urbanitzacions

Cau un infant de tres anys des d’un segon pis al Port de Pollença

Un infant de 3 anys ha caigut des d'un segon pis al Port de Pollença