societat

El 27% dels espanyols contracten les assegurances de viatge a través d’una agència

Els més importants són els de garantia mèdica, cancel·lació de viatge i pèrdua d'equipatge


Els espanyols continuen decantant-se per les agències de viatges per contractar les seves assegurances de viatge a l’hora dels seus desplaçaments, segons el baròmetre anual sobre les vacances d’estiu d’Europ Assistance i Ipsos que mostra que el 27% prefereix la contractació a través d’aquest tipus d’establiments físics.

Per darrere de les agències de viatges, les opcions triades són directament a través d’una companyia d’assegurances de viatge (18%) i a través de la web d’una agència (14%). Li segueixen a distància l’elecció a través d’Internet per mitjà d’un lloc de comparació de preus (13%), a través d’una aerolínia (13%) o directament a través d’una empresa d’assistència (11%).

Els ciutadans espanyols consideren que estan assegurats enfront dels diferents riscos que poden tenir al llarg d’un viatge. El 70% dels espanyols diu que si té un problema de salut està assegurat i un 72% si té una avaria en un vehicle.

El 72% està assegurat enfront d’un problema relacionat amb la seva llar, el 68% enfront d’un accident d’avió, ferrocarril o trànsit i el 62% té cobert la pèrdua dels seus efectes personals com a equipatge, roba o diners.

El més important per als espanyols a l’hora de sortir de viatge és la cobertura de garantia mèdica (64%), cancel·lació de viatge (56%), el trasllat mèdic d’urgència i la pèrdua d’equipatge (36%). També els preocupa la defunció per accident (35%), la interrupció del viatge (20%) i la cobertura per molèsties (9%).

Els enquestats espanyols que no contracten segur de viatges han declarat no fer-ho perquè no pensen en això (35%), no creuen que hi hagi riscos (31%), és massa car (26%), perquè no viatgen molt sovint (24%) o perquè no viatgen lluny (24%).

Com a criteris prioritaris a l’hora de triar una companyia d’assegurances els espanyols destaquen els preus assequibles (32%), l’oferta de productes i serveis (18%), la reputació de l’asseguradora (17%), la presència internacional de la companyia (11%) o la recomanació d’una altra persona (8%).

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris

-->

més contingut relacionat

Manacor no s’ha pogut resistir a la moda dels patinets elèctrics

L'augment dels vehicles de mobilitat personal ha fet plantejar a l'Ajuntament la redacció d'una normativa que en reguli l'ús

Seo Birdlife demana al Govern limitar el creixement turístic i residencial a s’Albufera de Mallorca

L'entitat edita un decàleg amb 200 propostes per frenar la pèrdua de la biodiversitat

La falta d’habitatge assequible a Santanyí perjudica els joves i treballadors de l’hostaleria

En aquests moments es paguen més de 400 euros per apartaments de menys de 30 metres quadrats

Un nou aparcament ajudarà a descongestionar de cotxes Sant Lluís

La tanca, habilitada a l'entrada de la població, tindrà capacitat per a 75 vehicles