Troben el cos sense vida d’Angelita Silva De Souza
Així ho determinen les anàlisis fetes amb una mostra d'ADN

Esporles, els segon municipi en pèrdues, repara la seva xarxa de subministrament
Una de les principals assignatures pendents de la gestió de l’aigua potable és reduir les pèrdues ocasionades per fuites a la xarxa. A les Balears es perden, pràcticament, 3 de cada 10 litres abocats a la xarxa. La situació és molt diferent en funció dels municipis.
A les Pitiüses, les pèrdues més elevades són a Sant Josep de sa Talaia, que perd més del 31 per cent del recurs. En canvi, la millor gestió la trobam a Formentera: es perd el 15 per cent del cabal disponible.
A Menorca, la xarxa més eficient és la de Sant Lluís, amb fuites lleugerament superiors al 15 per cent, enfront des Migjorn Gran, que fa malbé un de cada tres litres disponibles.
Però els casos més extrems els trobam a Mallorca. Sant Joan i Alcúdia són els municipis amb millor gestió, amb pèrdues de només 3 i 11 per cent. En canvi, a l’extrem oposat hi ha Campos i Esporles. A les xarxes d’aquests dos municipis es fan malbé dues terceres parts de l’aigua.
En el cas d’Esporles, l’Ajuntament ha revisat el cent per cent de la xarxa i ha començat a reparar totes les fuites detectades. Ho fa arran d’un aparell, anomenat geòfon, que detecta l’aigua que s’escapa en una xarxa construïda entre 1960 i 1970.
Aquestes setmanes, una empresa privada repara la cinquantena de fuites que han detectat, des de les més petites a les preses que abasteixen les cases dels carrers principals.
L’Ajuntament és conscient que les reparacions no bastaran per evitar, un estiu més, els talls de subministrament. Per això, ha demanat subvencions, de cara a construir dos pous més que ajudin a mantenir les reserves d’aigua.
Així ho determinen les anàlisis fetes amb una mostra d'ADN