societat

El 35% dels vehicles actius a Balears tenen 15 anys o més

Qui té el parc mòbil més antic de les illes és Menorca que fins a un 70% dels vehicles tenen 10 anys o més


El 35% dels vehicles actius a Balears tenen 15 anys o més. L’antiguitat dels vehicles és un bon maldecap per a la Direcció General de Trànsit, no només pel seu estat, sinó també per la contaminació. Durant el 2019, les matriculacions de cotxes elèctrics pujaren un 22% però en conjunt, sols suposa un 0,2% dels vehicles que veim circular per les nostres carreteres.

L’any passat a Balears es produïren 22 accidents mortals en carretera i s’hi veren implicats 33 vehicles. D’aquests, 4 tenien la ITV caducada, un vehicle tenia 22 anys i la resta tenien prop o més de 10 anys d’antiguitat. De fet, l’any passat dels 63.000 turismes que es vengueren de segona mà, un 30% dels cotxes tenien més de 15 anys.

L’envelliment del parc mòbil és un dels punts que més preocupa la Direcció General de Trànsit. No només per l’estat del vehicle, sinó també perquè contaminen molt més que els actuals. La matriculació de vehicles dièsel durant el 2019 ha baixat un 50%. Els de benzina, en canvi, ha apujat encara que només un 6%. Els que apugen són les matriculacions de vehicles amb altres combustibles, com els elèctrics, que han apujat més d’un 22%. Tot i això, en general, els vehicles elèctrics que circulen per les nostres illes només representen un 0.2%.

Segons dades de la Direcció General de Trànsit, el nostre parc mòbil se situa ja amb 1.053.291 vehicles a les nostres illes. La majoria, circulen per Mallorca, però Formentera no queda enrere. El juny del 2019 hi havia registrats prop de 15.853 vehicles. En aquell mateix moment estaven censats quasi 13.316 habitants. Així que durant l’estiu va arribar a haver-hi més vehicles que habitants. Qui té el parc mòbil més antic de les illes, però, és Menorca que fins a un 70% dels vehicles tenen 10 anys o més.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La botellada esclata a algunes ciutats d’Espanya

Fins i tot, hi ha hagut ferits per arma blanca a Madrid

La Policia Local assegura que s’aixequen més actes de droga de les que Sanitat pot assumir

Per aquest motiu, s'han anul·lat desenes d'actes de droga, ja que no arriben a temps les anàlisis

Les famílies demanen la flexibilització de l’ús de la mascareta en els espais oberts dels col·legis

Consideren que aquesta mesura no és coherent amb la normativa de l'ús de les mascaretes en els espais exteriors públics

Una dona, ferida greu després de caure d’una alçada de 12 metres al Salt des Freu

La víctima ha estat traslladada en ambulància fins a l'Hospital Universitari de Son Espases i s'ha activat el codi Politrauma