X

El 36% dels cotxes i motos de Menorca no poden circular per Barcelona

L'entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions prohibeix la circulació a tots els vehicles que no disposen del distintiu ambiental de Tràfic

13/01/2020

El 36%25 dels cotxes i motos de Menorca no poden circular per Barcelona

El 36% dels cotxes i motos de Menorca no poden circular per Barcelona. L’entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions a la capital catalana a partir de l’1 de gener prohibeix la circulació a tots els vehicles que no disposen del distintiu ambiental de la Direcció General de Trànsit, la DGT.

A Menorca, a 31 de desembre, n’hi havia 26.200, el 36% dels gairebé 73.000 turismes, motocicletes i ciclomotors afectats per la normativa. D’aquests, només una petita part té prohibit circular per superar els límits d’emissions contaminants permesos. La majoria no disposa de distintiu pel simple fet de no haver-lo sol·licitat. En cas que desembarquin al port català sense l’acreditació que els permet circular per dins la ciutat, existeix la possibilitat de demanar un permís temporal.

L’Ajuntament català inclou les navilieres en la seva campanya informativa. L’objectiu és que aquelles persones que viatgen a bord de Balèaria o Trasmediterrània coneguin aquesta normativa. En cas que no tinguin dret a circular, poden fer ús de la Ronda Litoral i Ronda de Dalt per dirigir-se cap a d’altres indrets o, en cas que hagin de tornar cap a Menorca, per poder accedir al port de Barcelona. L’any passat més de 17.000 cotxes i motos van viatjar de Ciutadella fins a la capital catalana.

El transport col·lectiu i mercaderies tenen moratòria fins a 1 de gener de 2021.

13/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT