X

El 40% de les places de funcionaris de l’Estat a alguns organismes podrien quedar vacants d’aquí a 5 anys

Delegació de Govern encoratja els ciutadans de les Illes a que es presentin a oposicions com les celebrades aquest cap de setmana

17/09/2023

El 40%25 de les places de funcionaris de l’Estat a alguns organismes podrien quedar vacants d’aquí a 5 anys

Manel Ferrera

El 40% de les places de funcionaris a alguns organismes de l’Estat a les Illes podrien quedar vacants d’aquí a 5 anys, per jubilacions. Per evitar-ho, Delegació de Govern anima els ciutadans a que es presentin a oposicions com les que s’han fet durant aquest cap de setmana a la UIB. Entre ahir i avui s’hi han presentat 1.600 aspirants a aconseguir una plaça de funcionari al cos administratiu estatal. Això inclou places a múltiples ens, com ara a Delegació de Govern, SEPE, Tràfic, Institut Oceanogràfic o l’Inititut Meteorològic. La convocatòria és a tot Espanya: 160.000 aspirants per a 27.509 places.

A les Illes, ahir s’hi varen presentar 125 persones per les places de categoria superior. Aquest diumenge, són les proves d’administratius en general, tan lliure, com promoció interna com estabilització.

Delegació de Govern encoratja els ciutadans de les Illes a presentar-se a les següents que, si no hi ha res de nou, està previst es facin l’any que ve . El secretari general de l’organisme, Ramón Morey, assegura que encara hi ha pocs ciutadans illencss que es presenten a oposicions, en comparació a altres indrets de l’Estat. Això fa que quedin moltes vacants, o vengui gent de fora de les Illes a cobrir-les i, quan poden, demanen canviar i tornar d’allà on procedeixen.

17/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris