societat

El 50% dels pacients asmàtics no segueix el tractament prescrit

El 50 per cent dels pacients d'asma no empren mai els inhaladors, imprescindibles per tractar la malaltia. I un de cada tres afectats per la malaltia pulmonar obstructiva-crònica ho fa malament. Aquestes males pràctiques, suposen que s'aguditzin aquestes patologies que poden comportar greus conseqüències

El+50%25+dels+pacients+asm%C3%A0tics+no+segueix+el+tractament+prescrit

Prop del 5 per cent de la població balear té asma. Més d’un 10 per cent dels majors de 40 anys, pateixen la malaltia pulmonar obstructiva crònica. Dues patologies que tenen com a principal tractament la inhalació de fàrmacs com els broncodilatadors, que dilaten les vies respiratòries, i els corticosteròides que baixen la inflamació. Un gest que un de cada tres pacients d’EPOC fan malament. Els principals errors són, per exemple, un mal muntatge del dispositiu, no agitar-lo prèviament, no comprovar si hi queda medicament o simplement una mala coordinació entre la inspiració i l’aplicació. La dada que més preocupa els metges, però, és que un de cada dos asmàtics, és a dir la meitat d’aquests malalts, ni tan sols es medica. I això pot comportar greus conseqüències.

Per això, diuen, és imprescindible una major educació i una comunicació medico-pacient a les consultes i oferir sempre el dispositiu que millor s’adapti a cada cas. Aquest ha estat avui l’estudi guardonat com a millor publicació científica en l’edició dels premis d’investigació que ha atorgat l’hospital de Son Espases enguany.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Augmenten un 16% les denúncies per violència de gènere a les Illes

Es van dictar 185 sentències, de les quals el 90% foren condemnatòries

Menorca rep un allau de propostes de projectes d’energia renovable

Les iniciatives superen els 130 MW, més que la demanda de consum que l'illa necessita en ple estiu

La normativa estableix que no fa falta dur les mascaretes als espais naturals

Tot i així, a Menorca aquest dilluns ja hi havia molta gent que la duia, també al voltant de les...

Mascareta obligatòria només a nuclis urbans, amb excepció de platges, piscines i passejos marítims

Es començaran a aplicar sancions de fins a 100 euros a partir del 20 de juliol