societat

El 50% dels pacients asmàtics no segueix el tractament prescrit

El 50 per cent dels pacients d'asma no empren mai els inhaladors, imprescindibles per tractar la malaltia. I un de cada tres afectats per la malaltia pulmonar obstructiva-crònica ho fa malament. Aquestes males pràctiques, suposen que s'aguditzin aquestes patologies que poden comportar greus conseqüències

El+50%25+dels+pacients+asm%C3%A0tics+no+segueix+el+tractament+prescrit

Prop del 5 per cent de la població balear té asma. Més d’un 10 per cent dels majors de 40 anys, pateixen la malaltia pulmonar obstructiva crònica. Dues patologies que tenen com a principal tractament la inhalació de fàrmacs com els broncodilatadors, que dilaten les vies respiratòries, i els corticosteròides que baixen la inflamació. Un gest que un de cada tres pacients d’EPOC fan malament. Els principals errors són, per exemple, un mal muntatge del dispositiu, no agitar-lo prèviament, no comprovar si hi queda medicament o simplement una mala coordinació entre la inspiració i l’aplicació. La dada que més preocupa els metges, però, és que un de cada dos asmàtics, és a dir la meitat d’aquests malalts, ni tan sols es medica. I això pot comportar greus conseqüències.

Per això, diuen, és imprescindible una major educació i una comunicació medico-pacient a les consultes i oferir sempre el dispositiu que millor s’adapti a cada cas. Aquest ha estat avui l’estudi guardonat com a millor publicació científica en l’edició dels premis d’investigació que ha atorgat l’hospital de Son Espases enguany.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La ciberaula de s’Arenal, pionera a tot l’Estat

Treballen amb adolescents en risc d'exclusió social per a descobrir els seus talents

S’esgoten les existències dels mesuradors de CO2 a Menorca

Els bars i restaurants de les Illes han de fer servir aquests aparells a partir del 15 de desembre per...

Nou brot de Covid-19 a Menorca amb 13 positius

S'ha detectat a Alaior i tots els positius, 11 infants i 2 adults, estan relacionats amb el Club de Karate del municipi

Moviment constant als punts Covid Exprés de passatgers que arriben de la Península

Fins dimarts, tots els residents a les Balears que arribin pel pont es poden fer la PCR gratuïta amb cita...