societat

El 50% de la posidònia d’alguns indrets de Talamanca ja és morta

Entre les causes de la degradació estan l'abocament d'aigües brutes d'emissaris i embarcacions, el vessament de salmorra de la dessalinitzadora i el fondeig incontrolat d'embarcacions

El+50%25+de+la+posid%C3%B2nia+d%27alguns+indrets+de+Talamanca+ja+%C3%A9s+morta

A Eivissa, per primera vegada s’ha fet un informe científic sobre l’estat de la posidònia a la badia de Talamanca. El document evidencia que, a les zones més profundes i també a l’Illa Grossa, el 50% de la praderia ha mort.

Les praderies de posidònia de la badia de Talamanca es troben en mal estat de conservació. Així ho revela un estudi del GEN-GOB. Entre les causes de la degradació estan l’abocament d’aigües brutes d’emissaris i embarcacions, el vessament de salmorra de la dessalinitzadora i el fondeig incontrolat d’embarcacions.

L’Ajuntament d’Eivissa afirma que treballarà per incloure la badia dins l’àrea de conservació Xarxa Natura 2000 i dins la declaració d’Eivissa Patrimoni de la Humanitat. A més, recorda que el mes de juny varen presentar a Demarcació de Costes el projecte per instal·lar un camp de boies a Talamanca. Si, finalment, els autoritzen, es tendran en compte els resultats d’aquest estudi per col·locar les boies amb el menor impacte possible.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

La federació balear d’espeleologia denuncia brutícia a algunes coves

Una de les més afectades és la de sa Genovesa, a Manacor

Els polítics i la política són el que més preocupa als ciutadans de les Balears

Segons el CIS, augmenta també la inquietud pels problemes econòmics

Davalla el sentiment religiós a les Illes

El nombre de creients ha minvat 6 punts en un any fins al 62% de la població

Primera víctima mortal a Lleó a causa de la tempesta

L'avís vermell per neu i vent continua a la Comunitat Valenciana