societat

El 50% de la posidònia d’alguns indrets de Talamanca ja és morta

Entre les causes de la degradació estan l'abocament d'aigües brutes d'emissaris i embarcacions, el vessament de salmorra de la dessalinitzadora i el fondeig incontrolat d'embarcacions

El+50%25+de+la+posid%C3%B2nia+d%27alguns+indrets+de+Talamanca+ja+%C3%A9s+morta

A Eivissa, per primera vegada s’ha fet un informe científic sobre l’estat de la posidònia a la badia de Talamanca. El document evidencia que, a les zones més profundes i també a l’Illa Grossa, el 50% de la praderia ha mort.

Les praderies de posidònia de la badia de Talamanca es troben en mal estat de conservació. Així ho revela un estudi del GEN-GOB. Entre les causes de la degradació estan l’abocament d’aigües brutes d’emissaris i embarcacions, el vessament de salmorra de la dessalinitzadora i el fondeig incontrolat d’embarcacions.

L’Ajuntament d’Eivissa afirma que treballarà per incloure la badia dins l’àrea de conservació Xarxa Natura 2000 i dins la declaració d’Eivissa Patrimoni de la Humanitat. A més, recorda que el mes de juny varen presentar a Demarcació de Costes el projecte per instal·lar un camp de boies a Talamanca. Si, finalment, els autoritzen, es tendran en compte els resultats d’aquest estudi per col·locar les boies amb el menor impacte possible.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Associació hotelera de Menorca lamenta que el Consell no s’impliqui en la campanya sobre els protocols sanitaris

Ashome ha posat en marxa la iniciativa just abans que el Govern alemany declarés Balears zona de risc

Comença la mitja veda per als caçadors de Mallorca

El 15 d'agost marca l'inici de la caça de la llebre, el tudó, el colom salvatge, la tórtora turca i...

Sense controls sanitaris als aeroports balears

Els passatgers asseguren que només es pren la temperatura a alguns viatgers, no a tots els que passen per les instal·lacions