X

El 53% dels bars i restaurants de les Illes romanen tancats

Durant la primera setmana de juliol romanien tancats el 21% dels establiments d'hostaleria a Espanya, segons es desprèn d'un estudi de Fedishoreca

11/07/2020

El 53%25 dels bars i restaurants de les Illes romanen tancats

Durant la primera setmana de juliol romanien tancats el 21% dels establiments d’hostaleria a Espanya, segons es desprèn de l’estudi setmanal sobre la reobertura d’aquests establiments de la patronal de la distribució per a l’hostaleria i la restauració, Fedishoreca.

Balears és una de les comunitats més afectades, ja que depèn molt del turisme estranger. En l’actualitat, el 53% dels establiments de les Illes estan tancats i els que estan oberts venen un 25% menys que en temporades anteriors.

Les altres ciutats més afectades per la crisi del coronavirus són Benidorm, el centre de Madrid, Barcelona i València.

En canvi, a les sis comunitats amb més establiments oberts (Astúries, Aragó, Castella i Lleó, Andalusia, País Basc i Castella-la Manxa) les reobertures aconsegueixen el 86%, però l’activitat total de l’hostaleria cau de mitjana el 23% respecte a l’any anterior.

La Federació assenyala que en la setmana del 29 de juny al 5 de juliol la caiguda global de l’activitat del sector de l’hostaleria i del sector de la distribució, va ser del 28%. L’evolució respecte a la setmana anterior, que va ser del 35%, s’ha moderat i ha suposat 7 punts percentuals d’augment en l’activitat.

Així, només estan oberts el 79% dels establiments d’hostaleria i les compres als distribuïdors i les seves vendes han estat un 10 per cent menors que l’any anterior.

11/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT