X

El 55 per cent dels contagiats per coronavirus a les Pitiüses ja s’han curat

L'ocupació de llits habilitats per fer front a la crisi del coronavirus és de moment del 12 per cent

23/04/2020

El 55 per cent dels contagiats per coronavirus a les Pitiüses ja s’han curat

Una dona de 79 anys s’ha convertit en la primera víctima mortal per coronavirus a Formentera. Estava ingressada a la policlínica de Nòstra Senyora del Roser. Era molt coneguda a l’illa per que era la propietària i cofundadora del restaurant de la platja d’Illetes “Juan y Andrea”.

Pel que fa al resum de dades del dia, a les Pitiüses el 55% del total de 154 casos acumulats ja s’ha curat i només el 37% del total roman actiu. En les darreres 24 hores s’han produït 3 noves altes. Tant Eivissa i Formentera sumen 2 dies sense nous contagis, 15 sense contagis entre professionals sanitaris. A més es el tercer dia sense casos actius entre els personal sanitari. Per descartar contagis sense detectar, l’àrea de salut de les Pitiüses ha iniciat una nova campanya de detecció del virus entre els facultatius.

L’envelat instal·lat al vell hospital Can Misses va iniciar ahir una nova ronda de cribatge de personal sanitari. Es realitzaran unes 90 proves al dia i, d’aquí a 4 setmanes, s’espera que hi hagin passat tots els treballadors de la salut. En concret, es faran dos tests, el primer, amb una punció al dit, per detectar anticossos a la sang, i el segon, amb mostres extretes del nas i del coll per localitzar casos positius

L’ocupació de llits habilitats per fer front a la crisi del coronavirus és de moment del 12 per cent. L’àrea de Salut afirma que s’ha superat el pic, que Eivissa ha entrat en una fase de contenció del virus però recorden que el futur es incert

D’altra banda, el Govern ha retirat preventivament les mascaretes que varen arribar fa tres setmanes i que segons les infermeres no complien la seva funció de protecció. Ara cal conèixer el resultat de l’estudi del Servei de la Salut per saber si són adients o no.

23/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris