X

El 57% dels tests d’antígens de les farmàcies han donat positiu

La primera setmana de col·laboració entre les farmàcies i IB- Salut s'han notificat 481 positius

01/02/2022

El 57%25 dels tests d’antígens de les farmàcies han donat positiu

No són totes les oficines de farmàcia, però finalment se n’han pogut acreditar unes 85 a tot l’arxipèlag, llevat d’una a Formentera, que ho farà pròximament. Els establiments necessiten tenir un espai ben ventilat per fer-se la prova, en aquesta de Palma, la presa de mostres es fa fora de la farmàcia. “En una setmana hem tengut 45 pacients. Ho feim amb cita prèvia i la gent està molt agraïda amb el servei. El 80% de les proves són positives perquè normalment la gent ho fa a casa i ve aquí per notificar el positiu i tramitar la baixa”, afirma Aina Bordoy de la Farmàcia Bonnín de Palma.

El farmacèutic envia al Servei de Salut el resultat del test i, en només una setmana, han traslladat 481 tests positius i 352 negatius. A les farmàcies també fan el certificat de positivitat, que té un cost de 5 euros i no serveix per a viatjar. A la farmàcia Bonnín n’han fet una desena en una setmana. Serviria per justificar el positiu “si una persona ha de fer un examen o ha d’anul·lar un viatge” diu la farmacèutica Aina Bordoy.

El Col·legi de Farmacèutics valora positivament aquesta col·laboració i lamenta que alguns dels seus col·legiats hagin tengut pèrdues per haver comprat tests a un preu superior de l’establert com a límit pel Ministeri de Sanitat. El president del Col·legi, Antoni Real, recorda que “per desembre s’ajuntaren molts de factors i ara cada farmacèutic ho haurà d’assumir. Des de l’estiu passat ja aconsellarem que s’intentàs usar el canal farmacèutic per comprar-los a un preu més assequible”.

Tot i que ara la demanda s’està estabilitzant, la tercera setmana del mes passat es varen vendre 137.000 tests d’antígens a les Illes Balears.

01/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris