X

El 62% de la població illenca llegeix per plaer

Així i tot, un 37% de la població afirma no llegir mai

31/01/2024

Ariadna Mir

4 de cada 10 illencs reconeixen que no llegeixen mai, segons el baròmetre de lectura. Així i tot, l’índex de lectura a les Balears ha millorat i hi ha més lectors que fa 12 anys. Les que més llegeixen són les dones, en totes les franges d’edat.

Na Marina és una de les persones que han deixat de ser del 37% de la població que afirma no llegir mai en el seu temps de lleure. En els darrers 10 anys, el nombre de lectors a les Balears ha augmentat, i representa el 62% de la població.

Unes xifres que confirmen els llibreters, que conten com l’increment de lectors de totes les edats és un tema de conversació entre professionals del gremi i també entre els mateixos clients. A més, confirmen que han notat un increment de lectors joves.

Ells se solen desencantar de la lectura durant la secundària, però afirmen que la culpa no és només dels mòbils. Troben a faltar que els llibres que s’imposen a l’escola corresponguin als seus gustos i demanen poder triar lectures que siguin més del seu interès. Així s’interessarien més pel tema i es veuria menys com una càrrega i més com un moment de relaxació, diuen els joves.

Això sí, les que llegeixen més a totes les franges d’edat són les dones. Entre els que no s’han deixat seduir pels llibres, la raó fonamental sol ser sempre la mateixa: falta de temps. Altres raons són la falta d’interès, la predilecció per altres activitats i els problemes de visió.

31/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris