X

El 70% de les persones LGTBI que viuen a Palma asseguren haver patit discriminació

Un percentatge que puja fins al 81 per cent en el cas de persones trans, segons el primer estudi fet per Ben Amics recollint enquestes digitals a un total de 280 persones

29/03/2023

El 70%25 de les persones LGTBI que viuen a Palma asseguren haver patit discriminació

Redacció

El 70 per cent de les persones LGTBI de Palma han patit alguna situació de discriminació per la seva condició. Un percentatge que puja fins al 81 per cent en el cas de persones trans. Això segons dades del primer estudi sobre l’estat d’aquest col·lectiu a Ciutat que ha donat a conèixer l’Ajuntament i que ha fet l’entitat Ben Amics recollint enquestes a un total de 280 persones.

La diagnosi de la població LGTBI de Palma apunta, a més, que un 55 per cent de les persones que han patit discriminació han viscut aquestes situacions a Palma. Menys del 10 per cent dels que asseguren haver patit algun tipus de discriminació ho ha denunciat. També que la meitat dels enquestats varen patir assetjament escolar.

A més, segons les dades recollides per Ben Amics, a través d’una enquesta virtual, només el 33 per cent de les dones trans fan feina i un 20 per cent del col·lectiu no fa tràmits burocràtics, perquè se senten discriminats, ja que els formularis no estan adaptats a la seva realitat.

L’estudi s’ha fet amb una subvenció de 5.000 euros de l’Ajuntament de Palma. Ara l’objectiu, segons ha explicat el regidor de de Justícia Social, Feminisme i LGTBI+, Alberto Jarabo, és dur a terme polítiques municipals per evitar les situacions de discriminació.

L’estudi s’ha fet mitjançant enquestes per internet, això fa que la majoria de les persones que hi han participat siguin joves i amb estudis superiors. Una passa següent serà, segons l’entitat Ben Amics, aconseguir que les persones majors del col·lectiu participen en futures enquestes.

29/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris