X

El 70% de les urgències que s’atenen a l’hospital Can Misses es podrien resoldre als centres de salut

El servei ha atès 200 urgències diàries de mitjana des del mes de maig, són 12 més que durant la temporada de 2019

19/09/2022

El 70%25 de les urgències que s’atenen a l’hospital Can Misses es podrien resoldre als centres de salut

Aquesta temporada hi ha hagut més d’un dia en què a Urgències de l’hospital Can Misses han superat les 250 atencions en 24 hores. La punta màxima es va registrar el 21 de juliol, amb 276 pacients atesos.“270 urgències en un dia no es poden atendre en aquest servei. Encara que ens posassin 100 metges, la logística que comporta moure 270 persones en 24 hores aquí no dona. Això ha fet que sigui un estiu molt dur per la gent que treballa aquí, i també per als usuaris que han hagut de suportar temps d’espera llargs”, destaca Francisco Muela, cap d’aquest servei a l’hospital eivissenc.
Afegeix que el 70% dels casos que s’atenen a Urgències es podrien resoldre als centres de salut. Apunta, però, que l’atenció primària ha d’estar més ben dotada i posa l’exemple de les radiografies, que només es poden fer a l’hospital, i que són necessàries en moltes ocasions.

Els casos més urgents s’han d’atendre de manera immediata o en la primera hora des que arriba el pacient a l’hospital i els altres tenen esperes superiors. Assegura que tot i que s’han hagut d’atendre més urgències de pacients per accidents i intoxicació per drogues, l’activitat, pel que fa a la seva tipologia, no ha canviat gaire respecte de l’hivern

19/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris