societat

El 75% de descompte de resident s’aplicarà al final de les reserves aèries i marítimes

AVIBA valora molt positivament aquesta mesura que espera que sigui realment efectiva


A partir del primer de març, les companyies de transport aeri i marítim hauran de demanar la condició de resident al final de la reserva i no al principi, com fins ara. D’aquesta manera es vol evitar l’increment del preu del bitllet sobre el qual després s’aplica el 75 per cent de descompte.

Que la petició de si s’és resident o no es faci al final de la compra del bitllet, i no al principi de la reserva com fan ara la majoria de companyies, és una vella demanda de consumidors, així com de les agències de viatge. Diuen que d’aquesta manera es dona transparència al procés de compra. Demanar-ho al principi de la reserva ha permès les companyies de transport aeri i marítim aplicar un algoritme diferent que pot comportar un increment del preu dels bitllets si s’és resident. Segons la Comissió Nacional del Mercat i la Competència, des de l’augment del descompte de resident del 50 al 75 per cent, l’any 2018, els preus s’havien encarit de sortida un 22 per cent a les Illes. A partir del primer de març, això canviarà i les companyies hauran de demanar als clients si són o no residents al final del procés de compra

L’Agrupació Empresarial d’Agències de Viatges de les Balears, AVIBA, valora molt positivament aquesta mesura que espera que sigui realment efectiva i que no passi com amb l’increment del 50 al 75 per cent del descompte, que va comportar un augment de preus quan la compra del bitllet es feia a través de portals webAra, les companyies disposen de 2 mesos per adaptar les seves plataformes i se les penalitzarà si no ho compleixen.

La nova mesura s’ha incorporat als Pressupostos Generals de l’Estat d’enguany, que també augmenten la partida del descompte de resident aeri de 117 milions d’euros a 212 milions. En el transport marítim, es passa de 24 milions a 50. Diu el Govern que -amb aquestes xifres- el descompte del 75 per cent queda totalment garantit. L’executiu autonòmic també treballa en una proposta per establir un preu màxim dels bitllets.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El Govern condiciona l’obertura de discoteques a que el TSJIB autoritzi demanar el certificat-covid

Podran obrir fins a les 05 hores i l’aforament màxim permès serà del 75%, amb els clients asseguts per beure...

“A diferència del que passa aquí, on has de demanar ser atès en català, el Canadà ofereix ser atès en francès o anglès, abans de demanar-ho”

El sociolingüista Isidor Marí explica el principi d'oferta activa de les llengües oficials en contraposició al de disponibilitat passiva, que...

Tancats a Austràlia des que va esclatar el coronavirus: “Fa tres anys que no veig la meva família i no podem anar a cap banda”

La situació creada pel coronavirus ha deixat moltes persones aïllades a l'altre costat del món. Un any i mig després...

Els taxistes eivissencs creuen que no cal allargar el permís als temporals

Asseguren que tot i les limitacions nocturnes la temporada ha anat prou bé