societat

El 75% dels negocis associats a PIMEM Restauració no ha obert a la fase dos

La manca de turistes condiciona la feina als bars i restaurants de les zones costaneres

El+75%25+dels+negocis+associats+a+PIMEM+Restauraci%C3%B3+no+ha+obert+a+la+fase+dos

Dels 9.000 associats a PIMEM Restauració, només un terç dels negocis ha reobert. La resta veu improbable reprendre l’activitat. La manca de turistes condiciona la feina dels locals que obren principalment durant la temporada d’estiu. Segons l’associació, el 75% dels bars i restaurants romanen tancats, tot i que a partir d’avui dia 25 de maig, es permet un aforament del 50%, tant a l’interior com a l’exterior dels negocis. Reclamen ajudes per sortir progressivament dels expedients de regulació.
En canvi, a la part forana de Mallorca la gran majoria dels bars i restaurants, excepte els dels nuclis costaners, fan feina amb relativa normalitat. A la capital del Raiguer, per exemple, tots els negocis de restauració han aixecat la barrera.
A Palma, també han reobert molts dels bars i restaurants fins ara tancats. Atenen amb cita prèvia. Les cartes tradicionals gairebé han desaparegut, el menú es mira ara en línia. Entre client i client estrictes mesures de desinfecció i higiene. Imprescindible també guardar els dos metres de distància. Amb tot, s’ha fet una passa cap a la nova normalitat.
A les zones costaneres, la sensació de normalitat està encara ben lluny. La gran majoria de negocis no han obert, i tampoc ho faran mentre no arribin els turistes, els seus principals clients. Amb tot, alguns s’han arriscat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell de Menorca va atendre l’any passat el doble d’intervencions per problemes d’habitatge

L'administració insular ha obert una nova oficina d'habitatge a Maó, fet que genera confusió amb l'IBAVI

Més d’un centenar de veïnats protesta a Son Bonet

La plataforma ha avisat que durant les properes setmanes continuaran amb les accions per reivindicar que aquell espai continuï sent...

Cinquena escultura que apareix pintada aquest mes a Palma

L'estàtua del cartògraf mallorquí Jafudà Cresques ha aparegut amb una mascareta de color negre pintada

Salut preveu vacunar 120.000 persones a la setmana

Aquest cap de setmana es començaran a vacunar els primers 1.500 docents a Mallorca