X

El 78% dels hotels de Mallorca obriran per Setmana Santa, amb una ocupació del 70%

Els hotelers confirmen l'allargament de la temporada i l'increment de les contractacions, però estan preocupats per les vagues aèries i la manca de personal

29/03/2023

El 78%25 dels hotels de Mallorca obriran per Setmana Santa, amb una ocupació del 70%25

Guillermo Gayà

El 78% de la planta hotelera de Mallorca estarà ja oberta la setmana que ve, quan comenci la Setmana Santa, i l’ocupació en aquests moments és del 70%. Els hotelers confirmen l’allargament de la temporada i l’increment de les contractacions, però estan preocupats per les vagues aèries i les dificultats per trobar personal.

Quatre de cada cinc hotels ja estaran oberts per Pasqua a Mallorca i els empresaris es preparen per a unes xifres d’ocupació millors que la Setmana Santa de l’any passat, que va caure una setmana més tard que enguany. La Federació Hotelera de Mallorca (FEHM) confirma la fortalesa dels principals mercats emissors, l’alemany i el britànic i una clara millora del turisme espanyol, amb una tendència a viatjar cada vegada més fora de temporada alta. També creixen els mercats francès i suís.

Una de les millors xifres d’ocupació les trobem a la zona nord de l’illa. L’hotel Playa Esperanza, de platja de Muro, es prepara per obrir aquest divendres amb més de 500 habitacions. Aquí esperen una ocupació del 80% per Pasqua, amb ofertes adreçades als residents. Donaran feina a més de 200 treballadors en temporada alta i ja han pres mesures per intentar evitar els problemes de falta de personal, llogant pisos per als treballadors que venen de fora i també oferint-los habitacions dins del mateix hotel.

Alcúdia, Capdepera, Cala Millor, Cala d’Or, Platja de Palma i Pollença també preveuen ocupacions per damunt de la mitjana durant les vacances de Pasqua, segons les dades de la FEHM.

Una altra preocupació dels hotelers és la saturació o la “sensació de saturació”, que segons la Federació Hotelera no només és atribuible al turisme sinó que té a veure amb la gestió de les infraestuctures per part de les administracions.

També preocupen les amenaces de vaga als aeroports europeus, com a Alemanya i França, davant les quals creuen que s’ha de minimitzar els seu impacte per tal que l’experiència del viatge sigui molt positiva.

Els costos energètics continuen castigant el compte de resultats dels hotelers i per això la Federació s’ha aliat amb l’empresa Enovam que fomenta la transició cap a energies renovables. Els hotelers també col·laboren amb la Fundació Deixalles per a la reutilització de mobiliari i altres materials dels hotels.

29/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris