X

El 80% de les consultes a l’Oficina de l’habitatge de Sant Josep de sa Talaia han estat fetes per dones

La meitat d'elles, unes 150, amb fills a càrrec seu

05/05/2023

El 80%25 de les consultes a l’Oficina de l’habitatge de Sant Josep de sa Talaia han estat fetes per dones

Gemma Guasch

La majoria dels dubtes durant la covid van estar plantejats per arrendataris d’un habitatge que no podien fer front al pagament de les mensualitats. Després de la pandèmia, però, les consultes han tornat a estar relacionades amb la finalització del contracte de lloguer: el propietari vol apujar la mensualitat i iniciar un nou contracte. En alguns casos es tractava de pujades molt importants; volien duplicar-ne el preu.

Unes 400 persones hi han estat ateses en els darrers quatre anys. Juanjo Ferrer, assessor de l’oficina, destaca que el 80% eren dones, moltes d’elles amb fills a càrrec seu, ja sigui per una separació o per altres circumstàncies. Afegeix que, en qualsevol cas, quan s’ha tractat d’una família en què també hi ha un pare, sempre és la dona qui acut a informar-se sobre les possibles opcions quan passen per dificultats.

A més, també s’han reiterat les consultes de famílies que, després de 10 o 20 anys a l’Illa, han decidit marxar a la Península per no poder fer front a les apujades del preu del lloguer.

Aquest punt d’assessorament de l’Ajuntament de Sant Josep ha tancat temporalment, però, perquè s’ha exhaurit el pressupost. Es preveu que es pugui tornar a posar en marxa aviat.

05/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris