SOCIETAT

El 80% dels residus marins de Mallorca són plàstics

Cada any fins a 8 milions de tones de plàstic acaben als oceans, i d'aquestes, surant a la superfície de l'aigua, només en veim un 1%


Cada any fins a 8 milions de tones de plàstic acaben als oceans, i d’aquestes, surant a la superfície de l’aigua, només en veim un 1%. Són dades del Projecte Europeu Blueislands, que alerta que el 80% per cent dels residus marins de Mallorca són plàstics.

Per fer aquest estudi, Blueislands ha fet campanyes de recollida i anàlisi de residus de 24 platges del Mediterrani. Tres d’elles, a Mallorca: Torà, a Calvià; es Caragol, a Santanyí, i sa Canova, a Artà. Ho han fet en col·laboració amb associacions com Amics de la Terra.

Dels 162 mil objectes recollits, el 80% són plàstics. Un problema comú a tota la costa mediterrània.

Segons aquest estudi, la platja més afectada per la brutor durant tot l’any és la des Caragol. Però la que més residus acumula a l’estiu és Torà, la més turística.

L’any passat varen fer campanyes de sensibilització sobre el terreny i els residus relacionats amb el turisme varen disminuir fins a un 45%.

Ara Blueislands prepara un document guia del que es pot fer en un futur per no col·laborar en el creixement d’aquests 8 milions de tones de plàstic que cada any acaben dins l’aigua.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |