societat

El 80% dels residus marins de Mallorca són plàstics

Cada any fins a 8 milions de tones de plàstic acaben als oceans, i d'aquestes, surant a la superfície de l'aigua, només en veim un 1%

El+80%25+dels+residus+marins+de+Mallorca+s%C3%B3n+pl%C3%A0stics

Cada any fins a 8 milions de tones de plàstic acaben als oceans, i d’aquestes, surant a la superfície de l’aigua, només en veim un 1%. Són dades del Projecte Europeu Blueislands, que alerta que el 80% per cent dels residus marins de Mallorca són plàstics.

Per fer aquest estudi, Blueislands ha fet campanyes de recollida i anàlisi de residus de 24 platges del Mediterrani. Tres d’elles, a Mallorca: Torà, a Calvià; es Caragol, a Santanyí, i sa Canova, a Artà. Ho han fet en col·laboració amb associacions com Amics de la Terra.

Dels 162 mil objectes recollits, el 80% són plàstics. Un problema comú a tota la costa mediterrània.

Segons aquest estudi, la platja més afectada per la brutor durant tot l’any és la des Caragol. Però la que més residus acumula a l’estiu és Torà, la més turística.

L’any passat varen fer campanyes de sensibilització sobre el terreny i els residus relacionats amb el turisme varen disminuir fins a un 45%.

Ara Blueislands prepara un document guia del que es pot fer en un futur per no col·laborar en el creixement d’aquests 8 milions de tones de plàstic que cada any acaben dins l’aigua.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El jutge Penalva, jubilat per incapacitat permanent

El BOE recull avui la decisió del Consell General del Poder Judicial, qui li ha atorgat en grau d'absoluta

Compensació econòmica per les famílies de les 4 joves espanyoles mortes a Miami

La justícia ha dictaminat que els familiars de les 3 mallorquines i la cordovesa, que no tingueren cap responsabilitat a...

La xifra de contactes estrets augmenta amb la davallada de l’edat dels casos positius

Els rastrejadors telefonen cada dia a una mitjana de 1.200 persones. Ara aquestes telefonades just són de 20 minuts, mentre...

Alaior demana al Consell una solució a l’encreuament de la carretera general amb la urbanització Torre-Solí

L'última topada va ocórrer dissabte passat quan un vehicle va fer un gir a l'esquerra, i això va provocar un...