economia

El 80% dels sol·licitants de l’ingrés mínim vital o la renda social garantida encara no han rebut resposta

Les ONGs que atenen la població més vulnerable a les Illes denuncien que en molts casos les condicions i la burocràcia necessària per accedir en aquests ajuts estatals i autonòmics fa gairebé impossible que la rebin.

El+80%25+dels+sol%C2%B7licitants+de+l%27ingr%C3%A9s+m%C3%ADnim+vital+o+la+renda+social+garantida+encara+no+han+rebut+resposta

Les ONGs que atenen la població més vulnerable a les Illes alerten de que el 80% de les persones que han sol·licitat l’Ingrés Mínim Vital -que és un ajut estatal- o la Renda Social Garantida -proporcionada del Govern- encara no han rebut cap resposta.

Així ho denuncia per exemple Metges del Món, que dona suport a unes 3.000 pesones anualment a les Illes. Afirmen que el col·lapse és generalitzat davant la crisi per la pandèmia, especialment a la Part Forana. Incideixen en que aquest temps d’espera és especialment dur en determinades situacions.

La documentació personal regularitzada o tenir un compte corrent són requisits que molta d’aquesta població vulnerable no pot complir. Un problema més, apunten des de Metges del Món, perquè els bancs posen molts de problemes per a fer-ho.

En aquest sentit Fina Santiago, consellera d’Afers Socials, apunta que quan es fa un ingrés d’uns diners públics, han d’estar clarament assigants a la persona concreta. La Conselleria d’Afers Socials ha incorporat a la Renda Social Garantida, només en els mesos de febrer i març, a 1.200 persones a qui han denegat l’Ingrés Minim Vital. En molts casos per tenir ingressos durant l’any 2019, previ a la pandèmia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Eivissa podrà obrir les terrasses sense interrupcions

El Consell critica que no es puguin obrir els interiors de bars i restaurants quan Menorca sí que pot

Manacor Encantat, una proposta de fantasia per dinamitzar el comerç local

Un dels plats forts serà la fira de l'estoc al carrer, que es durà a terme els dies 29 i...