societat

El 9 de juliol ret homenatge al paper de la dona en la història de Ciutadella

L'historiador Jaume Sastre recordarà l'exemple de Sor Alzina, una monja assassinada pels pirates turcs per atemorir a la ciutat

El+9+de+juliol+ret+homenatge+al+paper+de+la+dona+en+la+hist%C3%B2ria+de+Ciutadella

L’acte de commemoració del 460è aniversari de l’assalt turc a Ciutadella, del conegut com l’Any de sa Desgràcia, tindrà aquest dilluns un clar protagonisme femení.

Lina Pons Massanet, auxiliar administrativa de l’Ajuntament amb incursions al món de la música i el teatre, serà l’encarregada de llegir l’Acte de Constantinoble, que resumeix l’estada dels menorquins empresonats. I l’historiador Jaume Sastre farà després una semblança del paper que va tenir la dona al segle XVI. I posarà l’exemple de Sor Alzina, una monja franciscana que va ser assassinada pels pirates turcs per atemorir la resta de dones de la ciutat. Unes dones que sempre han tingut una funció més important de la que han destacat els historiadors.

Per açò, Sastre aprofitarà per demanar a les institucions que dediquin més recursos a la recuperació dels arxius i de la documentació històrica. I, també, a reivindicar el paper de la dona.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Treballadors interins i amb contractes temporals demanen que es regularitzi la seva situació laboral

Hi ha gent que encadena aquest tipus de contractes des de fa més de 30 anys

Salut té previst arribar a inocular 20.000 dosis diàries aquesta setmana

Tot i així, Balears continua a la coa de la vacunació

Cinc anys de la llei de fosses

En aquest període de temps s'han excavat 17 fosses, s'han exhumat 161 cossos i identificat a 30 persones. En concret, en el marc d'aquesta Llei de Fosses han estat localitzats...

Menorca importa un model aragonès per donar un ús temporal a solars i edificis buits

El Consell trasllada la proposta a tots els ajuntaments de l'illa