societat

El 92 per cent d’alumnes de 3 anys tenen plaça al centre que triaren de primera opció.

Baixa un 5,2% la taxa d'escolarització

El+92+per+cent+d%27alumnes+de+3+anys+tenen+pla%C3%A7a+al+centre+que+triaren+de+primera+opci%C3%B3.

La taxa d’escolarització baixa a les Balears un 5,2%. La Conselleria d’Educació ho atribueix a la crisi econòmica i a la baixada de natalitat dels darrers anys. En el procés d’escolarització pel curs escolar 2020-2021 s’han presentat un total de 13.664 sol·licituds, són 756 manco que l’any passat. El gruix de places sol·licitades, en concret 9.143, corresponen a infants de 3 anys. La davallada també és significativa amb més de 400 alumnes manco.

Gairebé la majoria de famílies ha aconseguit plaça en un dels centres que havia sol·licitat com a primera o segona opció. El 97% de les famílies d’alumnes de 3 anys que han fet la sol·licitud han aconseguit plaça en algun dels dos centres que havien marcat com a primera o segona opció. Es consolida així el percentatge d’alumnat que aconsegueix plaça en els centres educatius de primera opció.

La Conselleria ha concretat que aquesta davallada de nous alumnes no afectarà, en cap cas, la contractació de docents per garantir les ràtios. De fet, entre 230 i 235 docents ja han estat assignats als centres i la resta ho farà a l’agost, una vegada hagi finalitzat el procés a tots els nivells educatius.

Enguany el 90% de les sol·licituds d’escolarització s’ha fet per via telemàtica, mentre que el curs passat només un 9% dels pares escolliren aquesta opció.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Vaca Street Art torna a Alaior, sis anys després

Els artistes Tanus, Pau Sintes o Zaca han decorat el municipi amb les seves obres

Alliberen dues tortugues marines que van arribar ferides a la costa de Ciutadella fa dos mesos

Amb aquestes, ja són 9 les tortugues marines que han arribat aquest estiu a l'illa

Una furgoneta es cala foc a la carretera general de Menorca per causes que es desconeixen

Els bombers han actuat a la zona per apagar les flames, que no han causat danys al conductor, tot i...

Un centenar de persones es manifesten a Maó contra la visita dels reis a l’illa

La protesta ha estat organitzada per les forces d'esquerra i republicanes de Menorca, amb l'excepció del PSOE, sota el lema...