X

El 99% de la planta hotelera de Mallorca descarta obrir dilluns les portes

L'esborrany que prepara ara el Govern inclou mesures com la limitació de l'aforament a les zones comunes, habitacions sense decoració ni productes d'higiene i canviar el bufet per plats individuals

07/05/2020

El 99%25 de la planta hotelera de Mallorca descarta obrir dilluns les portes

Redacció

A partir de dilluns els hotels ja podran obrir de nou les portes. La pregunta que es fan ara és: per a qui? Els presidents de les diferents associacions hoteleres asseguren que mentre no es reestableixi la conectivitat aèria no els surt rendible obrir.

A més, diuen, per rebre els clients han d’adequar primer les seves instal·lacions. Segons l’esborrany que prepara el Govern, i que es presentarà previsiblement demà, la recepció hi haurà aforament limitat, es prioritzarà el pagament amb targeta i les maletes que transporti el personal seran prèviament desinfectades. A l’ascensor hi pujarem només amb aquells amb qui compartim habitació. Aquesta ja no tendrà detalls de benvinguda, ni objectes de decoració innecessaris. La roba de llit serà el més senzill possible i al bany no hi haurà cap producte d’higiene. Mesures que cadenes hoteleres com RIU i també l’Associació d’Agroturismes de Balears ja han fet arribar al seu personal.

A la cafeteria i restaurant s’haurà de garantir la distància de seguretat de metre i mig. Els bufets queden de moment aturats. S’optarà pels emplatats individuals i s’evitarà l’ús de setrilleres i salers. Aforament limitat també al gimnàs, on es retiraran els elements d’ús comú com són les peses.

Segons la Federació Hotelera de Mallorca, l’ull està posat ara en el mes de juliol, però amb molts d’interrogants. En aquests moments tan sols dos hotels, del milenar que hi ha a Mallorca estan oberts. Els dos a Palma i per atendre únicament personal sanitari i altres treballadors considerats essencials.

07/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris