societat

El balanç de les darreres 24 hores: cap mort, dos positius nous i vuit casos actius menys

El total acumulat a les Illes Balears continua sent de 218 morts i de 1.533 curats

/EFE.


En les darreres 24 hores, a les Illes Balears no s’ha notificat cap defunció amb coronavirus, i el total acumulat continua sent de 218 morts. En el dia d’ahir es varen detectar 2 casos nous i, per tant, l’acumulat avui és de 1.993 positius notificats a la comunitat amb prova PCR (1.742 a Mallorca, 92 a Menorca, 155 a Eivissa i 4 a Formentera). En total, s’han duit a terme 81.687 proves de laboratori (65.315 PCR i 16.972 proves d’anticossos), informa la Conselleria de Salut en un comunicat.

Ara mateix, a les Illes Balears hi ha 242 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades del Servei d’Epidemiologia transmeses Ministeri de Sanitat, és a dir, 8 menys que ahir. D’altra banda, 1.533 persones s’han curat.

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 156 persones hospitalitzades, 28 de les quals es troben en unitats de cures intensives. En concret, explica la Conselleria, 83 persones reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus (UVAC), tot i que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

A Menorca, hi ha 4 persones hospitalitzades (3 a l’UCI). També hi ha 1 persona en seguiment per part de les UVAC. A Eivissa, són 21 les persones hospitalitzades (4 a l’UCI). Altres 4 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i a Formentera.

Des que va començar l’epidèmia, s’han detectat un total de 351 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17,5% dels 1.993 casos que s’han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, a hores d’ara hi ha 70 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,5 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 125 estan en vigilància activa.

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, en les darreres hores els centres no han notificat cap contagi nou ni entre els usuaris ni entre els treballadors. Hi ha 84 usuaris amb el contagi actiu, d’altres 179 han superat la infecció i 84 han mort. En el cas dels treballadors, 48 continuen contagiats i 118 s’han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no s’ha notificat cap cas nou i ja s’ha registrat una curació total entre els treballadors d’aquests centres. Han superat la malaltia els 20 treballadors que havien estat afectats pel coronavirus, així com 35 residents, mentre que queden dos casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Els pediatres de les Illes: “La mascareta als patis ha de desaparèixer com més aviat millor”

Salut continua aconsellant que la mascareta es mantingui als patis dels centres educatius. Segons un informe publicat al Regne Unit,...

Deu anys sense la violència d’ETA: repassam la història de l’organització terrorista

Els darrers assassinats d'ETA foren els dos guàrdies civils de Palmanova (Calvià), l'any 2009

ARCA insisteix:”Per Nuredduna ha de passar el bus”

L'entitat conservacionista manté que la reconversió del carrer en zona per a vianants treurà de Pere Garau els veïnats de tota la vida

Un cententar de veïnats de Son Roca es manifesten contra el centre d’acollida de menors migrants

Aquest dimecres es reuneixen per tractar els conflictes que segons ells provoca aquest servei gestionat pel Consell de Mallorca