X

El Banc d’Aliments de Maó té un 10% més d’usuaris que l’any passat

La Creu Roja Maó assegura que la temporalitat laboral i els preus actuals dels lloguers no ajuden les famílies i fan que la xifra no aturi de pujar

27/12/2023

El Banc d’Aliments de Maó té un 10%25 més d’usuaris que l’any passat

El Banc d’Aliments de Maó obre dues vegades per setmana. En un dia, hi poden passar una cinquantena de persones. Respecte de l’any passat, s’ha augmentat un 10% el nombre d’usuaris. Amb la inflació i l’elevat preu actual dels lloguers, la xifra no atura de pujar.

Alba Mariscal, treballadora social de la Creu Roja Maó: “Tenim ara unes 240 persones, són totes derivades de Serveis Socials amb demanda de primera necessitat, d’aliments i productes bàsics”.

Tot i que són 240 usuaris entre Maó i es Castell, se’n beneficia tot el nucli familiar, i arriba quasi a les 500 persones.

Al Banc d’Aliments hi treballen nou voluntaris repartits entre l’atenció, la preparació de carros o, per exemple, els que fan les bosses de producte fresc. També col·laboren amb ells supermercats i empreses.

Inma Bardia, voluntària: “A l’estiu baixa molt, els usuaris baixen molt, la gent troba els seus llocs de feina, però a partir d’octubre va pujant… I tu veus que amb tot el que feim, els podem donar una ajuda, i això és el més important de tot”.

També hi ha solidaritat per part de la comunitat britànica de l’illa, que aquest Nadal ha preparat bosses amb productes per a les festes per entregar a les famílies.

27/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT