El Banc de Sang cerca donants de plasma que hagin passat la Covid-19

El plasma que se cerca és ric amb anticossos contra el coronavirus com possible tractament per als malalts

El+Banc+de+Sang+cerca+donants+de+plasma+que+hagin+passat+la+Covid-19

El Banc de Sang i Teixits de Balears cerca donants de plasma que hagin passat la Covid-19. Aquest líquid és, diuen, ric en proteïnes, i una d’aquestes són les defenses que fabrica el cos per combatre el virus. Anticossos que es podrien transfondre a malalts per ajudar-los a superar la malaltia.

El donant òptim, expliquen, és principalment un home d’entre els 18 i els 65 anys, que no hagi tengut cap transfusió abans, i que faci 28 dies que no presenti símptomes. També expliquen que en poden donar les dones, sempre que no hagin passat per un embaràs, ja que altres anticossos que es generen durant la gestació podrien ser contraproduents per al pacient. En aquests moments tenen 40 unitats de plasma. L’objectiu és aconseguir-ne 400 en els pròxims mesos.

El plasma es pot donar mitjançant una donació de plasmafèresis. Té una durada de 45 minuts i permet obtenir només el plasma mentre que les cèl·lules de la sang es retornen al donant.

Aprofiten també per a fer una crida als donants de sang 0 negatius i 0 positius, els grups sempre més demandats i a l’hora els que més escassegen. Sobretot ara, a l’estiu.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Així serà el nou futbol balear

El secretari de la Federació, Manolo Bosch, ha explicat les mesures per a la nova temporada

La justícia anul·la l’obligació d’informar sobre la cessió d’ús dels habitatges turístics per part dels intermediaris del lloguer vacacional

Això després que l'Associació Espanyola d'Economia Digital hi hagués interposat un recurs contenciós administratiu en contra

Desconvoquen la vaga de l’EMT

L'assemblea de treballadors ratifica l'acord amb la direcció