societat

El Banc de Sang recorda que les donacions són necessàries i segures

Entre les mesures que s'han adoptat hi ha el sistema de cita prèvia que des de la setmana passada està en funcionament

El+Banc+de+Sang+recorda+que+les+donacions+s%C3%B3n+necess%C3%A0ries+i+segures

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears continua oferint el seu servei, ja que el coronavirus no es transmet per la sang i, per tant, les donacions i les transfusions són totalment segures. La institució ha adoptat una sèrie de mesures per evitar aglomeracions de persones i d’aquesta manera garantir la seguretat dels donants i els professionals.

Entre les mesures que s’han adoptat hi ha el sistema de cita prèvia que des de la setmana passada està en funcionament. Amb l’objectiu que les donacions siguin més sostingudes i estables en el temps, ara es pot demanar cita prèvia mitjançant el web www.donasang.org.

També s’han reduït al màxim el nombre de col·lectes de sang als municipis de les illes. D’aquesta manera, han passat de fer-se’n a entre 5 i 8 municipis al dia a només fer-se’n a 2 punts. A un municipi per dia i a la seu del Banc de Sang. El servei de col·lecta s’ha suspès a la resta d’illes. L’objectiu és reduir els desplaçaments i l’exposició dels donants i també dels treballadors.

Evidentment, no es pot anar a donar sang si, en els darrers 15 dies, s’han tengut símptomes relacionats amb el Covid-19 (febre, tos, malestar general o dificultats per respirar) ni tampoc si fa manco de dues setmanes que heu viatjat fora de les Illes Balears.

Aquests dies, en general, la gent té més temps lliure i molts han aprofitat per donar sang. Les reserves del banc han millorat de manera considerable en les darreres setmanes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

900 112 003: telèfon d’atenció psicològica en temps de confinament pel Covid-19

És una iniciativa del Govern i del Col.legi de Psicòlegs per atendre les persones que necessiten qualque tipus de suport...

Les associacions de consumidors asseguren que es pot demanar el retorn de les quotes de gimnasos i acadèmies

Els empresaris pensen que la fi del confinament no significarà la recuperació, perquè els serveis que ofereixen no són bàsics

Panades a domicili durant el confinament

Els forns s'adapten així a la nova situació

Més de 600 actes administratives per desobediència a les Illes

La majoria s'han aixecat aquests dies a gent que es trobava a la via pública sense cap classe de justificació