societat

El Banc de Sang recorda que les donacions són necessàries i segures

Entre les mesures que s'han adoptat hi ha el sistema de cita prèvia que des de la setmana passada està en funcionament

El+Banc+de+Sang+recorda+que+les+donacions+s%C3%B3n+necess%C3%A0ries+i+segures

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears continua oferint el seu servei, ja que el coronavirus no es transmet per la sang i, per tant, les donacions i les transfusions són totalment segures. La institució ha adoptat una sèrie de mesures per evitar aglomeracions de persones i d’aquesta manera garantir la seguretat dels donants i els professionals.

Entre les mesures que s’han adoptat hi ha el sistema de cita prèvia que des de la setmana passada està en funcionament. Amb l’objectiu que les donacions siguin més sostingudes i estables en el temps, ara es pot demanar cita prèvia mitjançant el web www.donasang.org.

També s’han reduït al màxim el nombre de col·lectes de sang als municipis de les illes. D’aquesta manera, han passat de fer-se’n a entre 5 i 8 municipis al dia a només fer-se’n a 2 punts. A un municipi per dia i a la seu del Banc de Sang. El servei de col·lecta s’ha suspès a la resta d’illes. L’objectiu és reduir els desplaçaments i l’exposició dels donants i també dels treballadors.

Evidentment, no es pot anar a donar sang si, en els darrers 15 dies, s’han tengut símptomes relacionats amb el Covid-19 (febre, tos, malestar general o dificultats per respirar) ni tampoc si fa manco de dues setmanes que heu viatjat fora de les Illes Balears.

Aquests dies, en general, la gent té més temps lliure i molts han aprofitat per donar sang. Les reserves del banc han millorat de manera considerable en les darreres setmanes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La FEBT demana l’ajornament de la limitació a 80km/h de la Via Cintura de Palma

La Federació Balear de Transports sol·licita que s'habiliti un nou carril en ambdues per al transport professional, per al transport...

Detingut un dels manifestants que el passat dia 12 va rompre un vidre del Parlament

Delegació del Goven el sancionarà amb 30.000 euros per posar en perill la seguretat ciutadana

L’Aeroport d’Eivissa torna a presentar una imatge similar als inicis de la pandèmia

Grups de guàrdies civils vigilen que ningú surti d'Eivissa sense causa degudament justificada

Els tests massius a Sant Antoni detecten 69 positius d’entre 5.443 proves fetes

Dijous, 28 de gener, el dispositiu de filtratge començarà al poliesportiu Municipal de Santa Eulària.