societat

El Banc de Sang recorda que les donacions són necessàries i segures

Entre les mesures que s'han adoptat hi ha el sistema de cita prèvia que des de la setmana passada està en funcionament

El+Banc+de+Sang+recorda+que+les+donacions+s%C3%B3n+necess%C3%A0ries+i+segures

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears continua oferint el seu servei, ja que el coronavirus no es transmet per la sang i, per tant, les donacions i les transfusions són totalment segures. La institució ha adoptat una sèrie de mesures per evitar aglomeracions de persones i d’aquesta manera garantir la seguretat dels donants i els professionals.

Entre les mesures que s’han adoptat hi ha el sistema de cita prèvia que des de la setmana passada està en funcionament. Amb l’objectiu que les donacions siguin més sostingudes i estables en el temps, ara es pot demanar cita prèvia mitjançant el web www.donasang.org.

També s’han reduït al màxim el nombre de col·lectes de sang als municipis de les illes. D’aquesta manera, han passat de fer-se’n a entre 5 i 8 municipis al dia a només fer-se’n a 2 punts. A un municipi per dia i a la seu del Banc de Sang. El servei de col·lecta s’ha suspès a la resta d’illes. L’objectiu és reduir els desplaçaments i l’exposició dels donants i també dels treballadors.

Evidentment, no es pot anar a donar sang si, en els darrers 15 dies, s’han tengut símptomes relacionats amb el Covid-19 (febre, tos, malestar general o dificultats per respirar) ni tampoc si fa manco de dues setmanes que heu viatjat fora de les Illes Balears.

Aquests dies, en general, la gent té més temps lliure i molts han aprofitat per donar sang. Les reserves del banc han millorat de manera considerable en les darreres setmanes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

‘Cada gota suma’, la nova campanya d’Autoritat Portuària al Port de Maó per estalviar aigua

Es dirigeix als usuaris d'embarcacions recreatives i consisteix en la instal·lació de 50 pistoles de mànega amb tall automàtic del...

Stuart Rogerson arriba a Eivissa després de passar 9 mesos a la mar

Una aventura de 10 mil milles nàutiques que ha conclòs a Cala d'Hort amb la rebuda de familiars i amics.

S’instal·la a la platja de Figueretes el primer ‘Hi Point’ d’Eivissa

Està equipat amb un desfibril·lador, un botó d'emergències de l'112 i un semàfor que marca la intensitat de radiació solar.