societat

El batle de sa Pobla demana a la població “prudència i responsabilitat” per abaixar els contagis

El Govern ha alertat de l'augment de la covid a sa Pobla, Santanyí i Andratx. El batle pobler, Llorenç Gelabert, avisa que "si no feim bonda, passarà" un confinament perimetral


La Conselleria de Salut ha demanat als veïns de sa Pobla, Santanyí i Andratx que extremin les mesures preventives contra la covid-19 per l’increment de la incidència acumulada (IA) en els tres municipis durant les darreres setmanes.

A sa Pobla s’han diagnosticat en 14 dies 71 nous casos, 41 d’ells en la darrera setmana, i la IA en aquest període és de 526,9 casos per cada 100.000 habitants, amb una taxa de positivitat de l’11% en les proves realitzades en la darrera setmana.

A Santanyí s’han detectat 46 nous positius en dues setmanes, 25 la setmana passada, situant-se la IA en 375,9 casos per 100.000 en 14 dies i la taxa de positivitat dels darrers 7 dies en 8,36%.

La incidència acumulades en 14 dies a Andratx és de 301,6 casos per cada 100.000 habitant, després de detectar-se 34 casos en dues setmanes, 26 en l’última, i la taxa de positivitat en 7 dies és del 10,28%.

El batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, quan ha conegut les darreres dades, ha estat contundent: “Demane a la població prudència i responsabilitat. Ara la clau és abaixar la corba“. La Conselleria els ha confirmat que gran part dels contagis es corresponen amb el sector de la construcció. El consistori s’ha compromés a demanar a les empreses que s’impliquin per frenar els contagis. “Preparam una carta municipal per avisar aquest dimecres demati a les empreses que extremin les precaucacions”, ha dit el batle de sa Pobla.

De moment, no s’ha previst la possibilitat de fer un tancament perimetral, però tal com ha recordat Gelabert, existeixen precedents molts recents, com el cas de Manacor: “Si no feim bonda, passarà”, ha demanat el batle, el qual ha afegit que “per evitar que passi el tancament perimetral de sa Pobla és ara quan hem d’actuar”.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Santanyí ha assenyalat que gran part de la incidència es correspon al nucli de Cala d’Or. Els veïnats saben com han d’actuar i entenen que s’han d’extremar les mesures de sanitat.

El Govern recorda als veïns dels tres municipis la importància d’usar correctament la màscara, no celebrar reunions de més de 6 persones, mantenir la distància de seguretat, rentar-se les mans amb freqüència i ventilar els espais tancats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

16 participants en la darrera manifestació de la restauració a Palma s’enfronten a multes que sumen fins a 57.000 euros

La convocatòria havia de ser motoritzada i va derivar en una manifestació a peu que no estava permesa

Formentera empitjora i passa al nivell 4 reforçat: tancament de l’hostaleria i reunions de només convivents

Se suspèn l’activitat de bars, cafeteries i la resta d’establiments de restauració, els quals només podran desenvolupar activitat de venda...

Les Illes Balears notifiquen 18 morts en tres dies i tornen a batre el rècord a les UCI: 136 malalts

Eivissa té ara mateix 20 malalts a l'UCI, un altre rècord. Una situació sanitària que s'agreuja per la manca de...

“Clar que el Bisbe no viu a la residència de capellans retirats. Viu a casa seva. Tots ho saben”

Avui el Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, tot i la polèmica per la seva vacunació sense ser usuari, ha rebut...