societat

El Bicipalma, a punt per al desconfinament

L'Ajuntament restablirà la setmana que ve el servei de bicicletes públiques, que haurà de desinfectar cada dia, i recomanarà l'ús de guants per utilitzar-les

El+Bicipalma%2C+a+punt+per+al+desconfinament

La setmana que ve l’Ajuntament de Palma restablirà el servei de bicicletes públiques Bicipalma, que no funciona d’ençà que va començar l’estat d’alarma. Encara no hi ha una data fixada, però el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Palma, Xisco Dalmau, ha assegureta que serà “d’aquí a un parell de dies”. “L’Ajuntament ha de garantir que les bicicletes es facin netes i es desinfectin cada dia. A més, recomanarem als usuaris que es posin guants per anar amb les bicicletes públiques”, ha dit Dalmau.

Mentre que a Madrid i a Barcelona els serveis de bicicleta pública ja s’han restablert aquesta mateixa setmana, a algunes ciutats europees no s’ha deixat mai d’oferir. Segons entitats probicicleta, les administracions haurien d’haver apostat de manera més decidida per aquest mitjà de transport. Arreu de l’estat, usuaris de la bicicleta han denunciat com els cossos i forces de seguretat fan més controls i identificacions als ciclistes que no a les persones que van a peu o amb cotxe.

En relació amb això, el president de la plataforma d’usuaris de la bicicleta de Palma BiCiutat assegura que a les Balears no tenen coneixement que s’hagin donat casos semblants. Aixi i tot, però, Toni Cànaves, president de l’entitat, assegura que “els ciclistes s’ho pensen dues vegades, a l’hora d’agafar la bicicleta, perquè se senten més vulnerables”. “Les forces de seguretat haurien de reconèixer la bicicleta com un mitjà de transport i no només una manera d’oci o de fer esport“, diu Cànaves.

Ara per ara, tant si és amb bicicleta pública com amb qualsevol altra bicicleta, només està permès desplaçar-s’hi ens els casos previstos per l’estat d’alarma: anar a fer feina, a comprar, al banc o a la farmàcia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Javier Arranz, a favor d’aixecar l’Estat d’Alarma a les Balears

El portaveu del comitè de malalties infeccioses creu que la pandèmia del Coronavirus evoluciona favorablement a la nostra comunitat

El 75 per cent dels negocis associats a PIMEM Restauració no ha obert a la fase dos

La manca de turistes condiciona la feina als bars i restaurants de les zones costaneres

El GOB i Terraferida consideren una passa “positiva però insuficient” l’aprovació del decret de protecció del territori

La CAEB s'oposa al decret llei, ja que, segons la patronal, va en contra de l'interès general dels ciutadans